Smuts

Ryktet säger att Mullehästen egentligen är vit. Men vi vet just inte om det stämmer. För att citera en välkänd surikat; han är snarare gulbrun. Och kådig. Och tovig. Pannluggen är inte längre en lugg,det är mer en ljusbrun stel enhet.

Alltså, det är ju bra mot flugor och sånt, men vän av ordning undrar om matte kommer stå ut med den här skithögen i en månad till. Eller om det blir bad tidigare. Nå, vi får se, helt enkelt. Låt gå för nu, och sådär.

Vi tömkörde idag. Det var ett tag sen, och det är alltid roligt att se Mullehästen från sidan, om det hänt nåt sen senast. Det hade det inte direkt, men han var lite starkare i galoppen, och orkade hålla samlad galopp på en ganska liten cirkel i båda varv. Däremot tyckte han att vänsteröppna är för idioter. Och han är ju ingen idiot, liksom. Den blev ok i skritt, men i trav fick vi inte igenom den idag. Vi får ta det uppsuttet imorgon. Höger gick bra iallafall, alltid nåt.

Vi testade också att ha de fina läderskydden som Mulle fick av Granger för ett par år sen.Det går näääästan att ha dem nu, överbenet efter frakturen är fortfarande lite ivägen, men det går säkert bra för lugnare turer. De blå med stjärnorna är lite för klumpiga, tycker herrn. Inte alls bra att gå i. Måste halta och vara ämlig i en typ kvart när de sitter på. Läderskydden är mycket bättre, de är bara lite konstiga!

Dagens jippie var den bruna hjältens husse som trimmade träd runt paddocken. Det låg MAT på marken! Och i ett listigt ögonblick kunde Mullehästen stjäla lite (eller ja, listigt och listigt, han drog iväg tvärs över paddocken så matte välte efter av pur förvåning). Sen blev det dock uppenbart att Mullehästen är en riktig karlakarl, eftersom han överhuvudtaget inte lyckades manövrera det här med att gå och äta samtidigt. Vi fick stanna och stå still tills han hade tuggat ur mun.

När vi var klara och skulle gå in så hittade han en hel hög. Då fick vi helt enkelt ta fikapaus.

Det var så gott att Mullehästen var tvungen att ställa sig i högen, vilket resulterade i att han trasslade in sig i kvistarna och höll på att ställa till det över halva paddockingången innan matte trasslade ut honom och släpade in honom i stallet istället. Det får vara måtta. Det får det faktiskt vara.


Comments

Smuts — 4 Comments

  1. Med det där tränset och den där graden av damm i pälsen ser han ut som en äkta westernhäst från Texas! Yiiii Haaaa! ;D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *