Ridsimulator. Typ.

Det var underbart sommarväder idag. I Borås innebär nämligen “sommarväder” ungefär “uppehåll och 20 grader”. Man får inte vara för tetig med kraven liksom. Vi hade solsken en dag i augusti förra året, då blev Mullehästen rädd för sin egen skugga. Men det här med att det regnar mycket här är ju bara en skröna. Det vet ju alla.

För er bloggföljare som inte rider, eller för er som tror att ni har “slutat med hästar”. Såhär hade vi det idag:

watch?v=6pwgfr_WlhA

Det är rätt kul, det där.

Mullehästen tyckte att vi skulle skena okontrollerat. Matte tyckte att vi skulle hålla oss i skinnet. Mulle tyckte att matte var dum. Matte tyckte att Mullehästen var tjock. Och sådär. Ni vet hur det brukar vara. Men trots att matte bromsade envist och vi travade en lång bit så tog vi ändå 3 km på 9:35. Det är liv i de små fötterna, minsann. Mullehästen är iallafall glad att vara igång igen!

För övrigt har vi tydligen hittat en exceptionellt bra gran i hagen. Det är således mer kåda än päls på djuret. Men låt gå för det, det är säkert någon typ av flugskydd det med. Vi ska stalla in i slutet av augusti, det kommer att inledas med ett rejält bad av somliga (eller ja, det kommer väl bli av samtliga som vanligt), så att den ljusgula fetpälsen blir en vacker vit silkespäls igen. Men innan dess får han vara sommarhäst.


Comments

Ridsimulator. Typ. — 11 Comments

 1. Lärde mig precis att om man smörjer lite olja på pälsen där kådan sitter, låter det verka lite och sedan sköljer bort med vatten, så försvinner kådan med.
  Men det kanske inte var ngt nytt för dig 🙂

  • Smart! Det visste jag inte, tack för tipset. Ska testa det när vi kör den allmänna saneringen inför installningen, nu får han se ut som ett utegångsfår.

 2. Jag måste fråga…hur gör du när du filmar? Är det med mobilen? Håller du tyglarna med en hand? kameran i munnen?

  • Jag rider nästan alltid med tyglarna i en hand (vilket är skojigt nog när man har dubbla tyglar). Filmen är tagen med kompaktkamera, den brukar få åka med i midjeväskan (denna distansryttarens räddning). Tydligheten blir ju sådär, och att hålla kameran still i galopp och samtidigt hålla blicken på vägen är omöjligt, därav kvaliteten :mrgreen:

   • Jag måste säga…I´m impressed! Med tanke på de yahoo´s och annat du beskriver så är jag Mucho imponerad av att du rider med bara en hand! 🙂 Men nu ska jag köpa midjeväska och prova själv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *