Nya äventyr

Vi behöver lite längre sträckor i benen före augusti. Och vi har många fina vägar. Tyvärr är ingen väg tillräckligt lång, så våra träningspass just nu består mest av hopkok av flera vägar. Mullehästen tycker att det är ganska trist. Så tillsammans med C har matte inventerat kartutbudet på Eniro, och idag gav vi oss ut rakt ut i skogen med en karta utskriven på matt svartvit skrivare samt inställningen “Jamen vi lär ju hamna nånstans, förr eller senare?”

Dagens citat, i blandad ordning;

C: Var är vi?
Matte: Här!
C: Jo, det fattar jag med, var är här?

C: Oh, en brevlåda, vad står det på den?
Matte: Auuurh… Karl-Erik!
C: Ja, det hjälpte ju himla mycket.

Matte: Vänta, nu är kartan uppåner igen. Eller vänta. Det var den inte. Vafan!
C: Kartan överensstämmer aldrig med verkligheten!
Matte: Stupid verklighet.

Mulle: Funfunfunfunfunfunfunfun!
Den bruna damen: Men ge dig för fan.

Och så vidare. Alla inblandade är seriöst förvånade att vi inte hamnade i typ Ulricehamn.

Vi började som sagt med att gå rakt upp i skogen, där kom vi först ut på ett kalhygge och sen upp på en bergskant med utsikt över halva Älvsborg. Helt fantastiskt.

Mullehästen kollar på utsikten, matte kollar på…mobilen.

Till mattes försvar var det faktiskt för att kunna ta egna bilder. Ni vet de klassiska Mullebloggsbilderna med öronen. Ordning och reda ska det vara.

Fint va?

Mullehästen är ju en sann äventyrare. När vi fortfarande var hemma på våra gamla trista vägar var han tjock och bakis, gick med handbromsen i och tyckte att vi kunde gå hemåt i alla korsningar. Men när vi kom ut på nya vägar skulle han Gå Först! Det var jeteroligt! Det var så spännande att vi var tvugna att jämfotahoppa stora delar av vägen, eller bara gå med väldigt stora kliv. Det är ju så man måste göra när man är ute med den bruna damen. Eftersom hon har dubbelt så långa ben så är man inte Först särskilt länge om man inte pinnar på lite med de korta vita.

Har man hälften så långa ben måste man dessutom gå dubbelt så långt. Så när vi varit ute i nästan två timmar klappade Mullehästen ihop av utmattning och svettades så det droppade. Och då ska det tilläggas att vi nästan bara skrittade idag. Två små galopper och nån liten travsträcka här och där. I Mullevärlden är det skitjobbigt. Två timmars skritt är bedrövligt mycket jobbigare än en och en halv timmes glatt sken. Man måste ju TÄNKA när man skrittar.

Den bruna damen tänkte inte lika mycket, eller så utnyttjade hon sina långa ben bättre, för hon var minsann inte alls lika trött. Eller så är det för att hon inte brutit nåt ben senaste månaderna utan har grunden kvar trots lite beteströtthet. Långpromenad passade henne oerhört mycket bättre än “det jävla klättrandet” iallafall. Variation i miljön, det passar fina damer bättre.

Till nästa gång kommer vi dock skaffa något lite mer seriöst kartaktigt, det blev lite väl mycket hejsan hoppsan. Det är nämligen ingen som skrivit ut alla namn i naturen bara för att de står på Eniros kartor. Men när vi jämförde GPS-mätningen efteråt med vägen vi hade planerat, då hade vi inte gått sådär megafel ändå. Bara lite. Ungefär rätt, det är liksom alltid lite så vi jobbar.

Pojkarna fick gå över i den andra hagen idag. Den har vilat i ett par veckor och fixat Massa Nytt Käk! Woho! Imorgon ska vi springa fort, eller möjligen i cirklar. Vi får se hur andan faller på. Risken är att Mullehästen äter så mycket inatt att han får tyngdpunktsproblem om matte säger att han ska gå i cirklar. Det är liksom inte första gången magen har gjort att vi hela tiden välter inåt. Men det hör sommaren till, så det bjuder vi på. En betesrund Mullehäst är en glad Mullehäst!


Comments

Nya äventyr — 3 Comments

  1. När jag skulle köra till Dalarna med två vänner till midsommar så skippade jag karta och räknade med att deras Iphones hade GPS. Det hade de och det funkade fantastiskt. Får jag föreslå en Iphone? Eller en Tomtom?

    • Matte får inte ha ajfån. Ajfån är för dyrt om man tillbringar större delen av sin fritid ihop med Sir Clumsypants Eatsalot. Matte får ha en sömnig vikbar samsung med diskutabel funktionsduglighet. Den håller om man tappar den i asfalt under yahoos (known fact!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *