Showbiz baksidor

Mullehästen är ju en sorts representant för alla Mullehästar därute. Lite som en kändis. Det blir så när man en gång hamnat i showbiz. No going back. Det är därför matte spökar ut honom så dant. Vi har en fanclub att tänka på. Och sådär. För alla er som undrar hur det går till när man ska fixa en fin midsommarbild på sin Mullehäst, så är det ungefär såhär:

Först och främst måste man hitta en fotograf. Och vi har ju en bra, vår goda vän C, som lämpligt nog har slutat ifrågasätta när matte vill ta töntiga bilder på sin häst i olika utstyrslar. Sen bör man ha lämpligt väder, vilket i det här fallet är lätt mulet, eftersom det är på gränsen till hopplöst att få vettiga bilder på en vit häst i strålande solsken. Och lätt mulet är ju generellt sett vad midsommarveckan gillar att bjuda på. Så långt allt väl.

Därefter behöver man en krans. Det är inte så svårt såhär års. Matte och C stannade bilen ett par gånger längs vägen och rafsade ihop nödvändiga kransingredienser på tio minuter. Dessa ingredienser blandar vi upp med lite sytråd (C sköter detta på ett högst fördelaktigt vis, medan matte ägnar sig åt annat).

För såna här aktiviteter behöver man naturligtvis också en Mullehäst. Och det slår alltid fel, har man såna här planer så när man kommer till stallet så har naturligtvis Mullehästen ställt till sig så till den milda grad som det bara är möjligt. För ja, varför skulle han inte ha gjort det?

Lyckligtvis är han torr, och matte kan få bort det mesta grå, kvar är en gulbrun nyans som vi helt enkelt tänker oss att vi inte fotograferar. Porträttbilder, således.

Sen, när krans och häst är organiserade och Mullehästen har fått låna en tjusig grimma av kinesen, då är det tags att föra samman häst och krans. Och ja, det kan ju verka som en förhållandevis enkel uppgift, speciellt som matte varit fiffig nog att mäta Mullehuvudets omkrets innan, men det är ungefär i höjd med den här övningen som Mullehästen kommer på att det handlar om mat.

Att försöka förklara för en Mullehäst varför-i-hela-helvete han ska ha MAT (denna livets mening) hängande runt öronen är ungefär som att försöka förklara för en anarkist varför staten alltid har rätt. Svaret blir ofelaktigt “men är du helt jävla dum i huvudet?”. Så det var helt enkelt den inställningen Mullehästen hade till det hela. Lite uppblandat med “Det här är FÖRNEDRANDE” och “DU kan va i showbiz!”

Själva kransen var iallafall fin i början.

Man behöver ju en bra bakgrund med. En somrig sådan. Så vi gick upp mot fälten vid sommarhagarna, eftersom vi tänkte att grönt och fint är bra bakgrund. Mullehästen tänkte att grönt och fint är bra lunch. Alltså var han inte bara sur, han var dessutom fast besluten om att överlista matte och attackera så mycket omvärld som möjligt på kortast möjliga tid. Vilket mest renderade i bilder av den här typen:

Inte helt önskvärt resultat alltså. Men skam den som ger sig. Matte använde gräset att muta med istället. Då gick det lite bättre. Ända tills det kom något ute på vägen bakom som var mer spännande. Då hade han inte tid med mattes dumheter längre.

Snabbt som attan utnyttjar man då detta nyfunna intresse för omvärlden och släpar upp själva Mullehästen på vägen, där han kan betrakta lagom mycket omvärld på ett lagom intresserat sätt. Kransen börjar nu bli lite trött dock, den har inte direkt blivit ömsint behandlad. Den är ju mat.

Han är ju söt iallfall. Han lever mycket på det.

I rättvisans namn kan man tycka att Mullehästen efter välförrättat värv kan få äta upp kransen. Men matte misstänker att allt det där inte är helt kompatibelt med hästmagar. Så Mullehästen fick istället björkresterna från kransbygget som kompensation, och själva kransen hamnade på gödselstacken (där den senare räddades av den mycket mer inredningskompatibla stallmatten och användes som stallprydnad). Dock har matte hittat blåklockor på lömska ställen i Mulles lägenhet i princip varje dag efter fotograferande, så total kontroll har vi nog inte över det där. Nåväl.

Nu får vi se vad nästa fotosession blir framöver. Är man i showbiz så är man.

[samtliga bilder i inlägget är tagna av Carola E., förste Mullebloggsfotograf. Utom det leriga eländet i början.]


Comments

Showbiz baksidor — 4 Comments

  1. Första bilden med kransen, utanför stallet, är ju helt underbar!
    Hoppas att ni hade en trevlig och solig! midsommar!
    Mvh/Syvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *