Helga vilodagen

Idag har vi haft städdag i stallet. Det innebär att matte rantar runt och städar, putsar och fejar i stallet ihop med alla de andra mattarna (och hussarna, to some extent). Kort sagt; matte städar upp överallt där Mullehästen har stökat ner i sin lägenhet. Vän av ordning tycker naturligtvis att det följdaktligen inte är mer än rättvist att Mullehästen gör samma sak i mattes lägenhet. Men vi jobbar inte riktigt så. Mest för att det är högst osannolikt att han skulle få plats i hissen.

Det är ett ojämställt förhållande, det här. Nåväl.

Stallkollegorna undrade om matte hade fått nåt av Mulle på mors dag. Vi hade missat att mors dag innebar att mattar ska få saker. Matte fick bara vita hår innanför tröjan som vanligt. För att jämna ut den totala orättvisan så åkte matte till hästaffären för att köpa ett matchande schabrak till de nya benskydden (ska man se ut som en my little pony kan man lika gärna göra det ordentligt), men just det schabraket vi ville ha var slut. Eller ja, det fanns i ponnystorlek, men vi ska inte överdriva.

Mullehästen ägnade sig åt att helga vilodagen under tiden. Han är bra på det.

Vad har ni gjort?


Comments

Helga vilodagen — No Comments

 1. Sovit. Ätit frukost. Skjutsat brorsdottern till sjukhuset så hon kan vara där hos sin inneliggande pojkvän (ska hämta hit henne ikväll igen för ännu en natt på mitt golv, ja alltså.. på en madrass. Vad vore jag för faster om jag inte gav henne åtminstone en madrass att sova på?). Ridit ut barbacka i skogen, bara skritta en “helt vanlig runda” men tanten hade bestämt sig för off-road och försökte svänga rätt in i skogen från den fina stigen mest hela tiden. Till slut fick hon det och hon klampade på överdrivet positivt över stockar, sten och mer stockar. Sen kom vi tillbaka ut på samma stig som innan (efter en del irrande därinne i skogen) och så gick vi hem. Skitnöjd häst. Nåja, är hästen nöjd så är matte nöjd. :p

  I övrigt.. ätit ljuvlig kokoskaka (som jag bakade igår) och nu tänker jag ge mig på en mango.

  The End.

  (kändes som en roman det där. *harkel*)

 2. Här har det strukits tvätt, mycket tvätt, möblerats om i badrum, tagits middagslur (ett söndagsprivilegium) skrittat barbackatur i skogen med den fläckiga. Barbacka med gjord då alltså. Den sadelskygga damens kommentar om detta nya påfund var att den också innefattade en gjord, och det är juh det som är problemet med en sadel, för sjutton! Nu tycker matte att problemet med en sadel är att precis alla sadlar plötsligt befinner sig på halsen på den fläckiga, och det är omåttligt irriterande. Så barbackagjord blir nu hela den sadellägesobefintliga sommaren. Nu väntar plantpinnetillverkning. Vad är en plantpinne? Ja, en sån som säger att här har man planterat ett frö rödbeta, exempelvis. Häpp!

 3. Jag har skrittat fröken Piraya en timme i ömsom gassande solsken, ömsom svinkallt väder, sprungit mitt tempopass så jag nästan kräktes (no joke) och varit på konsert. Jag har även gosat långhårig tax och träffat bekanta som jag inte sett på evigheter. Nu vill jag kollapsa i soffan men borde åtminstone börja fundera på vad som ska packas till den dära resan…

 4. Åt en mysig långfrukost med sambon, vilade en timme på frukosten, blev upphämtad av kompisen och vi shoppade loss på Ikea och Blomsterlandet.
  Åkte ut till stallet, grillade korv och inspekterade nya höhålet i taket (nu kommer vi att slippa kämpa med balarna genom stallet), städade småhagarna, åkte ner och kollade pållarna i sommarhagen. Åkte hem, planterade blommorna, ätit och kollat på Mästarnas Mästare, nu är det dax att slappa i soffan! 🙂
  Hejhopp vad jag har flaxat runt idag! 🙂

 5. Har varit tillförordnad ponnymamma (det var väl passande?) och skjutsat ponnyunge och tillhörande ponny till Bohuscup lååååångt bort i tjotahejti. Var i stallet 05:15, tjohej… Men det var det värt, för de lyckades för första gången ta sig runt hela banan utan att vägra!

 6. Hmm, bara jag som firat Mors Dag med en ordentlig terrängträning? Här var det yihaa mest hela tiden, springa fort, och hoppa, är det bästa min häst vet, och lyckan är total när man får göra båda på en och samma gång! Något för Mulle när benet friskförklat sig?

 7. Jag fick vita hår i mobilen och tränade Odågan 2 ggr a ca 20 min vardera vilket var väldigt skojigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *