Raggsocketendenser

Fysisk Mullestatus efter en veckas påsklov är som följer; Mullehästen är obeskrivligt skitig. Och med tanke på hans engagerade djupdykningar i dammet så fort tillfälle bjuds så försöker matte inte ens göra något åt saken, utöver att gräva fram mittendelen på djuret så sadeln inte ska skava och sen en generell ytlig avsopning i övrigt. Någon råkade nämna gräs, alltså är Mullehästen omedelbart expanderad till nästan en seriefigurslik modell och har därmed strikt reducering av omfång på serverade måltider. Hältan som dök upp i torsdags försvann lika snabbt igen, det var alltså antagligen skoningen som störde. Istället har Mullehästen (som alltid måste ha någon fysisk defekt, hur skulle det annars se ut?) fått någon typ av kli i svansen. Snabbt kom det ffrån ingenstans, och efter en dag eller två hade Mullehästen en stor kal fläck mitt i svansroten som var sårig och kliade. Med gemensamma krafter kom vi fram till att det antagligen hade med solen att göra, och efter tre dagar med spf 50+ (for kids) så är svansen mycket bättre och den kala fläcken har fått lite fjun. Men frågan kvarstår vad vi gör framöver, när solen blir starkare, om inte solskyddsfaktor är tillräckligt. Ska Mullehästen behöva ha raggsocketäcke? Räcker det inte att han töltar i tid och otid?

Nåväl. Ingen ko på isen för tillfället iallafall.

Idag har vi varit ute med stallmatte och den stora bruna. Det är ju ett tidigare konstaterat faktum att den stora bruna onekligen är just stor, och har dubbelt så långa ben som somliga andra. I praktiken innebär det att när den stora bruna skrittar på framåt så måste Mullehästen travtölthoppa fram jämfota för att hinna med, och när den stora bruna travar måste Mullehästen galoppera. Påstår han själv iallafall. Det kan ju diskuteras. Men det är trevligt när han är positiv. Den stora bruna är också ganska bra på att bredsidetacklas när han ser något farligt, så Mullehästen ohjälpligt ramlar ner i diket. Det är lite som man tänker sig att det ser ut när en snöplog önskar flytta på en mjukglass.

Dagens happening var ett gäng barn som kom rusande i flock i höjd med det stora röda huset som säger mu. Barn i flock kan vara farligt, men de här var farligare på håll än de var nära, och alla klappade i tur och ordning båda hästarna innan de rusade iväg i flock igen. Mullehästen var naturligtvis oerhört nöjd, man  får ha i åtanke att ett par minuters center of attention fungerar på Mullehästen som morgonkaffet fungerar på en utbrändshetshotad myndighetsanställd (tänk “Jag bara måste ha det. Men jag är inte beroende, jag kan sluta när jag vill! Men jag måste ha det!”). Så han var på det hela rätt nöjd med dagen.

För övrigt fäller han i pannan just nu. Tussvis. Ludd is all around.


Comments

Raggsocketendenser — 2 Comments

  1. Lippopotamus-formen är i antågande helt enkelt. Fröken Fläck är också satt på diet (när är hon inte det? :P) för att förhoppningsvis inte inleda sommarbetet på ett alltför rultigt sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *