Galoppdebut

Idag har Mullehästen fortsatt sin taxitjänst / nybörjarutbildning med sitt finbesök från huvudstaden. Idag provade vi galopp! Det var ju strålande framgångar med traven i fredags, så vi tyckte att varför inte köra vidare. Dock fick gossarna inte galoppera på egen hand, utan matte la sig i och kopplade fast Mullehästen i ett snöre, för att ha kontroll över eventuella yahoos. Vilket inte var helt obefogat. Men i en lagom stor cirkel får man inte direkt upp farten, så Mullehästen höll sig på mattan och kunde galoppera prydligt i båda varv.

Efter att galoppdebuten var avklarad fick de trava på egen hand. Det gick lika bra idag. Mullehästen tyckte att det gick så bra att han vägrade sluta. När han blev lite åthutad så slutade han, men då började han genast igen. Slut på påsklovet var det ja.

Nu börjar vi veckan med lite ytterligare vila, eftersom matte måste ägna sig lite åt övriga delar av livet (familj, retrievers och blåsippor. I kombination.), men Mullehästen har ändå så mycket skojigt att roa sig med i hagen såhär års att han högst sannolikt underhåller sig själv.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *