Nån sorts pälsvård

Märkligt nog så var det ingen som hade gjort rent Mullehästen över natten. Lite drygt, faktiskt. Matte, fortfarande lite engagemangsmässigt decimerad, stirrade på djuret i tre minuter och ställde honom sen direkt i duschen. Det var liksom inte så mycket annat att göra. Men kan inte ens säga att han blev vit av att duscha. Möjligen vitare. Det får bli högtryckstvätt med klorin på fredag.

Mullehästen tyckte att det var ett förjävligt upplägg. Men så tycker han också att duscha i mjuk stråle med ljummet vatten är ungefär lika kul som att duscha i svavelsyra. Matte var jetedum en lång stund. Att bada Mullehästen är ju också generellt sett en utmaning i vem som kan blöta ner den andra parten mest på kortast tid. Idag vann matte, vilket gjorde Mullehästen om möjligt ännu surare.

För att kompensera denna vanvård och misshandel så fick Mullehästen roa sig själv längst ut i ett snöre en stund. Det var mycket mer organiserat idag än senast (när vi lite obetänksamt tillverkade en månlandningskrater i paddocken), och Mullehästen kunde till och med galoppera samlat. Istället kunde han inte bromsa, utan var tvungen att galoppera prydligt elva varv innan han hade tid att lyssna på matte.

När vi väl hade lugnat ner oss tillräckligt för att kommunicera så fick Mullehästen träna fattningar och avbrott i båda varv, något han gjorde snyggt och prydligt. Dock blev han ganska snabt trött, men det är fortfarande varmt och mycket päls. Då får man vara lite off. Vi ska ha en lugn vecka inför helgens prövningar, så det är fint att även Mullehästen ser det bra med att ta det vackert emellanåt.

När han sprungit runt en lagom stund var det skönt att sträcka ut i trav ordentligt.

Imorgon har vi planerat vilodag. Med tanke på det potentiella snöblandade regnet så känns det inte som någon större uppoffring, faktiskt.


Comments

Nån sorts pälsvård — 6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *