Rullehästens återkomst

Egentligen skulle vi tränat idag, ridit en mil eller två. Men mattes konferensrumsrelaterade migränsymptom vid lunchtid satte stopp för såna idéer. Det nya budet blev tömkörning i paddocken istället.

Det fina med Mullehästen i början av våren är att han inte gillar att bli blöt, och därför inte rullar sig i blötleran. Oerhört praktiskt. Dessvärre är det så att när det har varit storm i två dagar och man har gått naken ute, då anser man tydligen att det torkat upp tillräckligt för att blötleran inte ska vara blötlera längre, utan bara lera. Helst ska det vara damm, men man kan inte få allt.

Beware, åttonde april, Rullehästens återkomst!

Dubbelsidigt ska det vara, annars räknas det inte…!

Mullehästen själv var oerhört nöjd över sitt tilltag och hävdade bestämt att han skulle få en karamell för besväret. Det fick han inte. Han fick straffkommendering vid skampålen (okej, uppbindningsplatsen) utanför stallet, och blev brutalt gnuggad i alla vinklar av den bittra matten (nu med ännu mer huvudvärk), som hjälplöst försökte hindra pälstussarna från att hamna i rabatterna. Att hindra pälstussar från någonting i storm är dock omöjligt. Vi kan nu anta att det finns Mullepäls spridd över större delen av norra Sjuhäradsbygden.

Men men, det är fortfarande inte lika illa som det var förra året. Man får vara glad för det lilla här i livet.

Det blev ingen tömkörning. När djuret var hjälpligt rent (det vill säga gråskimmel snarare än gråskäck), så fick han gå in i lägenheten och ha vilodag. Och matte fick åka hem och lägga sig i en fredagshög.

Imorgon ska vi rida en mil eller två. Det är faktiskt bara en vecka kvar till Dagen D!


Comments

Rullehästens återkomst — 3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *