Fordon

Mullehästen fick vilodag idag. Matte har istället ägnat sig åt att byta däck på Mullebilen. Det är ju skitkul. Men nu är sommarpjucken på, nu är vi redo för allt. Utom möjligen snöstorm då, men det säger lite sig självt.

Det som är bra med att byta till sommardäck är att nu kan Mulles åklåda komma ut på vägarna igen. Eftersom matte var en lat jävel i oktober och inte bytte till vinterdäck (lite på grund av att Mullehästen var temporärt utrotningshotad, däcken var inte prio ett), så har åklådan stått och sovit i sommarskor hela vintern. Det gör ju egentligen inget, vi har ju ändå inte direkt kunnat åka nånstans. Problemet är att åklådan skulle igenom besiktningen i februari och därmed är högtidligen belagd med körförbud.

Nu kan vi åka och besiktiga, så frid och fröjd. Nästa problem är dock att den enda tiden som fanns ledig när matte bokade för två veckor sen var den fjortonde april. Och det är ju okej, för all del. Vi kan ju kolla igenom alla lampor och sånt innan, samt åka ut på vägen och bromsa igång bromsarna och sådär. Men ändå. Problemet är att om åklådan inte går igenom besiktningen så ligger vi, milt uttryckt, jävligt brunt till den sextonde när vi ska på tävling.

Så skulle vi alla kunna liksom kollektivt hålla tummarna för att Mulles åklåda får frisedel av bilprovningen?

Tack.


Comments

Fordon — 10 Comments

 1. *haha* Skulle också besiktigat i feb. men gjorde det faktiskt i förrgår eftersom nästa tid fanns om två månader… Hittade en resttid två timmar fram så det var bara att kasta på sig kläderna och åka iväg med hållna tummar (panik, panik).
  Thanks God för att det gick bra!!!
  Håller tummar åt er med!

  • Jag har faktiskt också kollat resttider ochd et finns ju ibland. Funderar på att köra en rövare på fredag eftermiddag, ta med transporten till jobbet och hoppas på det bästa :mrgreen:

 2. Hejsan!

  Jag har nu tillbringat all lugn tid på jobbet med att läsa alla dina inlägg när jag hittade din fantastskt roliga blogg. Jag kan säga att det tog ett tag 🙂 Det var ju ett par år att ta sig igenom. Mina medarbetare har sneglat lite underligt på mig när jag suttit och fnissat på min plats…

  Mulle är i vissa lägen så otroligt lik min häst som sålde för 1,5 år sedan. Men i vissa lägen är de verkligen varandras motsats.

  Håller tummarna för besiktningen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *