Alternativ travträning

Efter att det hejsan hoppsan blev två dagars vila lite sådär mitt i allt, så bestämde matte bryskt att idag ska vi travträna. Vi har fått för oss att travträning är nyttigt när man är distanshäst. Man tar sig fram mycket i trav, trots allt. Vi har naturligtvis ingen aning, eftesom vi är glada blåbär på distans fortfarande. Men ändå. Matte har iallafall köpt en distansträningsbok. Och har helt realistiska planer på att läsa den.

Nåväl. Vi har visserligen inte bestämt oss för hur långt vi ska springa, men det börjar dra ihop sig till Sämsholm den 16e april, och då måste man faktiskt ut och träna lite. I trav då. Eftersom vi tror att det är bra. Vägen vi hade planerat är dessutom ganska backig, så det blir intervallträning. Det är vi nästan helt säkra på att det är bra! Dessutom fick vi sällskap, den bruna hjälten och hans matte var sugna på tur i skogen och tyckte att travträning lät fantastiskt lagom.

Nu ska man dock ha i åtanke att den bruna hjälten har en skvätt travarblod i kroppen. Vilket innebär att travträning för den bruna hjälten inte är helt kompatibelt med travträning för Mullehästen, eftersom Mullehästen är begåvad med en typ av trav som visserligen innehåller tjusiga viftiga framben, men den är ytterst ineffektiv som gångart för att ta sig framåt.

Mullehästen sa ett ljudligt “Wtf?!” O.o
Sen galopperade han ikapp. Det var liksom inte så mycket annat att göra. Det var knappt vi hann med ens i galopp ibland. Det är för övrigt ganska motiverande att ha en brun som älgar iväg framför, alternativt knuffar på bakifrån låtandes och agerandes som ett ånglok. Det blir lite extra sprätt i Mullebenen. Speciellt i sista backen innan vi vände, då fick gossarna springa så fort de kunde uppför (yahoos, serious ones), och matte trodde att Mullehästen skulle tappa minst ett ben av bara farten. Och när matte väl fick fatt på Mullehästen igen och saktat ner någolunda så blev vi omkörda av en brun virvelvind i någon typ av bockgalopp. Gissa hur lätt det är att förklara för dessa två gossar att vi nu ska vända och skritta hemåt?

Inte jättelätt. Det gick bra mycket snabbare än planerat på hemvägen, men Mullehästen fick iallafall sin intervallträning, även om det blev i galopp snarare än i trav (han hade verkligen inte en chans att hänga med i traven). Det får duga. Han var glad iallafall.

“Kolla, det är nåt läskigt till höger!”

“Oh no!”

Mullehästen var pigg och fin i kroppen. Efter 8 km var han dessutom helt oberörd och frågade artigt om han fick lov att springa en vända till. Det fick han inte. Han fick gå in och bli pälsgnuggad istället. Det är ju ett som är säkert, ska vi kunna springa några mil alls om tre veckor måste vi göra oss av med kostymen. Annars blir det kokt Mullehäst på tävlingen.

Dagens skörd efter tio minuters luddgnugg:

Varje vår. Det hör till.

Undrar vad lipizzanerpäls kostar per kilo på svarta marknaden?


Comments

Alternativ travträning — 6 Comments

  1. Ett tips så här i pälsfällningstider: Skaffa en Furminator storlek XXL för häst! En sorts kam/räfsa som liksom drar loss allt löst hår. Har räddat vårarna för oss! Finns nya på Tradera för en bråkdel av priset på t.ex. Apoteket. Fattar inte hur jag orkat stå med gummiskrapor, piggborstar och ryktstenar innan.

    • Tack för tipset! Vi har fått låna en sån i stallet, men den tar tyvärr lite för mycket på Mullehästens känsliga hud. Han blir väldigt ajig vid fällning, och den där grejen tyckte han inte alls om. Men det gör inget, gummiskrapa är okej det med, det får ta den tid det tar helt enkelt!

    • Will do! Fast han blev inte särskilt schwettig just igår, han ville springa mera istället. Lite under tränset bara! Det var praktiskt nog minusgrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *