Kris!

Mullehästens signum, den röda grimman, har utgått ur sortimentet!

Mullehästen har i evig tid varit dömd till tråkiga lädergrimmor på grund av sin aningen hysteriska skavsårsbenägenhet, och vi var så glada när vi hittade en cushion tape-grimma från Hööks, för den hade skojig färg och har inte gett skav en enda gång. Men nu har Hööks ofint nog bestämt sig för att ta bort den röda ur sortimentet och istället bara ha tråkiga färger som typ svart och marinblå. Eller för all del babyrosa (men det får faktiskt vara måtta). Det finns en annan modell som är randig i rött och vitt, men man vill inte se ut som en polkagris annat än i nödfall, faktiskt.

Nu har vi vant oss vid att Mulle ska ha sin röda grimma, så vi behöver er hjälp! Finns det någonstans på marknaden någon röd grimma i liknande material som cushion tape-grimmorna (dvs mjukmjukt)? Fleecefodrat och sånt fungerar inte, inte heller t.ex de lätta bucasgrimmorna. Vi har sett att Event har liknande material, finns den i rött? Vi vill inte heller ha en grimma som är ställbar i nosdelen, utan med fast nosdel. Grimmor med ställbar nosdel är lite för farligt om man är en klantsvans.

Hur ska vi klara detta? Är vi åter dömda till lädergrimma eller marinblått? Polkagris?

(Och om någon av er råkar hitta en röd cushion tape-grimma i strl full på Hööks någonstans i landet så lovar vi att ni i ersättning inte bara får köpeskilling och frakt, utan även ett signerat foto av Mullehästen. Heders.)


Comments

Kris! — 19 Comments

 1. men typiskt! Hade 3 såna röda grimmor, dock använda men i bra och fint skick, som jag slängde när jag la ner hästeriet! 🙁

 2. Som fd anställd på Hööks, och fortfarande verksam inom postorderbranschen, tycker jag nog att de bör kunna se ev. lagersaldon i de olika butikerna om du ringer deras kundtjänst. Om du då får napp får du utnyttja ditt kontaktnät för ett köp i aktuell butik. 😉 Lycka till!

 3. Jag såg en röd grimma i samma färg på Granngården senast idag! Funderade på att köpa den. Men jag vet inte om den är nog mjuk för er…

  Men nosdelen är fast iaf!

  Vinner jag något om jag kom med det vinnande tipset?

  PS Hade LÄTT köpt en babyrosa. 😀

 4. Tror att jag faktiskt har 2!! sådana grimmor ute i stallet =). Vet inte riktigt om de är precis sådan du är ute efter men kan kolla. De är i alla fall helt nya och i storlek full och är faktiskt lite för liten/stor för mina hästar. Och så passar de inte heller i färgen, har en fux och en ljusbrunblack.

  /Monica

 5. Nu har jag varit ute och kollat och om det är rött på utsidorna och svart i mitten så har jag två grimmor här hemma som jag inte kommer att använda. Vill du ha dom? /Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *