Luddig livsglädje

Det fina med lördagar är att man kan rida i dagsljus. Vi gillar dagsljus. Då blir allting jeteroligt, tycker Mullehästen. Idag var vi ute en lång fin tur ihop med C, som var tillförordnad kinesvakt. Mulle var på exkursion, gick först med stora kliv, skuttade runt, nosade, grejade valde vägar, försökte smita, hoppade iväg och matte åkte med som en exklusivt utvald turist, helt utan rättigheter att påverka ekipagets framfart. Nåväl. Det är kul när den har roligt.

Kinesen gick femton meter bakom och var skitsur för att det regnade is från träden på hans öron. Han förstod överhuvudtaget inte poängen med uteritter de första fyrtiofem minuterna. Men sen tinade även han upp, speciellt när det visade sig att underlaget har töat tillräckligt så man kan trava på det (Mulle fick även ta ett par MYCKET samlade små galopper. We had yahoos.)

Luddig livsglädje smittar!


Comments

Luddig livsglädje — 2 Comments

  1. Jag njöt av gårdagens ridtur i dagsljus (veckorna är vi mörkerekipage..), det gjorde hästen också. Det blev visserligen en jäkla massa fnork i skogen, för plötsligt kunde man ju SE alla saker på sidorna. Saker som är “läskiga” (anledning till att bli lite “rädd”). Men roligt var det! 🙂

    Glad häst är en bra häst. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *