Svar

Frågestunden den här gången drog inga stormande kvantiteter av frågor. Det betyder antingen att vi helt saknar mystik, eller också att det helt enkelt inte finns något att undra nu när vi äntligen avslöjat hur huvudlaget hänger ihop. Men några frågor blev det iallafall!

Katarina: Var hittar man grejorna då? Till tränset alltså…

Kapsonen är handsydd och kommer från Lena Wallenholm Meijer (går att hitta via t.ex. google). Tränset är ett random träns, tror det kostade hundra spänn på Börjes eller så. Pannbandet hittade vi på hästmässan i Scandinavium för fyra år sen, tror att det är från Ale Ridsport. Bettet var knepigt att hitta, då de flesta stångbett har tungfrihet och Mulle ville vara utan, men till slut hittade vi ett på Gekås av alla ställen. Tyglarna är vanliga släta lädertyglar.

Annika: Fortfarande sugen på att testa på blåbärsfälttävlan till våren? Typ det enda som saknas i Mulles CV 😉

Haha, diskuterade detta med Mullehästen bara någon dag innan du postade frågan. Och tja, varför inte? Om du kan garantera en trygg rumpa som kan springa före i civiliserat tempo!

Bitte: han var lite krasslig i höstas något med halsen/nacken han verkar ju var helt bra nu, men kom ni på vad det var som inte var som det skulle? Bara lite nyfiken haft en häst med problem i nacken.

Vi vet faktiskt inte vad det var. Han har röntgenförändringar som skickats runt till ett otal olika veterinärer för påseende, men ingen har sett nåt liknande. Men nu är ömheten borta och vi har ju kommit igång igen utan att han verkar störas nämnvärt av det. Man bara hör att det knakar när han vrider på huvudet. Men vad gör det?

Frida: Vilket är erat bästa ridtips?

Hm, svårt att svara på. Men generellt måste vi nog säga att det som har löst mest problem för oss har varit att värma upp så mycket som möjligt i galopp. Mullehästen funkar inte med travuppvärmning. Vi skrittar länge, sen travar vi nåt varv och därefter värmer vi upp i galopp direkt. Först när galoppen lossnar tar vi tag i travarbetet. Jag vet inte om det är ett allmängiltigt tips, men för Mullehästen gör det underverk!


Comments

Svar — No Comments

  1. I mån av plats kan du säkert hänga på här http://www.hajjerna.se/hajjerna.se/Unghasttraning.html i sommar! Så kan vi försöka ta oss över levande tillsammans! 🙂 Förmodar att gamla Earni kommer att agera trygg rumpa, och det är en stadig farbror 🙂 Finns det inte plats där så finns träningarna på tisdagar jämna veckor, “Nybörjarträningar för blåbär & rostiga” http://www.hajjerna.se/hajjerna.se/Aktiviteter.html 😉

    • Du behöver absolut inte ha någon prestationsånger med tanke på mig och Fröken Grå i alla fall! Två totalt omogna blåbär på både hoppning och fälttävlan, men tänkte att det kunde vara spännande att kravla över ett par småstockar i skritt och trav, helt prestigelöst, i goda vänners sällskap!

      • Näh, prestationsångest har vi ingen, menade mer att nu måste vi ju faktiskt göra det här. Vojne.

        Tyvärr kan vi inte vara med på kursen då matte planerat att jaga Mullesläktingar ett av datumen, men en såndär tisdag eller två kanske?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *