Kan själv!

Idag har matte tagit hand om Mullehästen alldeles själv!

Detta firade Mullehästen genom att riva av sig ett vinterdäck i hagen och komma in så att säga treskodd. Lyckligtvis bor han ju på Hilton Hotel, med en stallmatte som utan större bryderier kunde spika på ett begagnat sommardäck. Mullehästen är därmed i princip fit for fight, istället för att tvingas hålla sig inom inhängat område hela nyårshelgen. Helt fantastiskt. Bästa stallmatten ävers, tycker Mullehästen. Förutom det här med att hänga maten på dörrarna och kalla det för julpynt, men även solen har sina fläckar.

Med skor på alla fyra tog vi oss samman och gav oss ut i naturen, med avsikt att träna byten på en lång fin rak väg. Slutresultatet blev väl ungefär sådär att matte tränade byten, Mullehästen tränade jämfotahopp i sick-sack över vägen, med vissa turer ner i diket. Vi kallar det kompromisslösning. Alla nöjda. Några byten blev faktiskt riktigt bra, bland annat fick vi till en tvåa som kändes riktigt snygg.

Vi kan också konstatera att eftersom Mullehästen är en curlad liten prins så har han inte en susning om hur fan man tar sig fram på isig väg med ett sommardäck och tre vinterdäck. Avsaknaden av tåbrodd på ena fram gjorde att de första galopperna blev i stilen *galopp-galopp-halk-galopp-halk-galopp-galopp-halk* och så vidare. Men han HAR faktiskt hälbrodd, så hans elaka matte slutade genast med curling och började med hockey istället. Mullehästen fick lära sig den hrda vägen, och efter en del runthalkande blev det bättre. Han kommer inte få nytt vinterdäck på tre veckor, han får vackert lära sig att använda det han har. Hårda bud.

Mullehästen har för övrigt fått ett till täcke uppätet i hagen. Men nu kan vi inte skylla på kinesen längre, eftersom han har två svarta polare i hagen. Och det är ju politiskt inkorrekt att skylla på de svarta när man är vit. Vi får tömma buffertkontot och åka till Gekås och ladda upp med nya täcken. Eller nåt. Någon bra mellandagsrea nånstans kanske?


Comments

Kan själv! — 2 Comments

  1. Associerade omedelbart till älg(fjolårs)kalven som sprang framför min bil, en lång bit, på gamla R40 igår kväll. Den halkade också hyfsat rejält, men den hade ju fyra sommardäck, eller kanske inga däck alls?

    Har för mig att jag såg en annons om rea på Hööks här om dagen. Kanske värt att kolla upp? Tveksamt dock om man rear vintertäcken nu…?

  2. Stackars lilla älgen, inte lärt sig hur det funkar än. Den lär bli varse om ett år eller två =)

    Jag var inne på Hööks häromdagen, men det var mest svettäcken och sånt trist. Mullehästen lär få fortsätta vara en Börjeskille i år också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *