Snösvett

Idag skötte snälla C om Mullehästens markservice, så matte kunde ge sig på att försöka rida på typ riktigt. Först hade vi planerat en skrittur ut på vägarna, men efter att ha mött en skogsmaskin av Godzillamodell på vägen till stallet bestämde vi oss hastigt och lustigt för att hålla oss hemma på gärdet istället.

Snön på gärdet ligger just nu kring stadiga 80 cm i drivorna, med ett extra spänningsmoment precis i ingången genom staketet, där man måste klättra över en snövall (“fnork!”) som definitivt är djupare än så. Livat värre. Det är tur att vi har vett att värma upp innan vi får för oss att klättra över vallen.

Gärdet är ju gärdet, och i Mullehästens verklighet innebär det plattan i mattan. Efter första galoppen (med several yahoos samt ett enmeters graciöst svanhopp över ett traktorspår) så valde vi (ok, matte) dock att hålla mer civiliserat tempo, då mattar som inte ridit ordentligt på över en månad och dessutom har dressyrsadel kanske inte känner sig helt manade att dyka ner i en snödriva. Det får vara nån sorts ordning på det hela.

Istället fick Mullehästen skritta och trava i små och stora cirklar och serpentiner i djupsnön. En hel del huffande, puffande och “Du är dum!”, men ändå ganska roligt. Vi avslutade det hela med att gå upp på plogade vägen och ta en civiliserad galopp med byten i vart sjätte/sjunde förbi stallet, för att sedan sträcka ut i rejäl lång trav innan vi var helt nöjda. Mullehästen kändes glad!

Mattes magmuskler tycker “wtf?!” och vi misstänker vissa svårigheter med att röra sig imorgon.
Men det får det väl vara värt.


Comments

Snösvett — 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *