Comments

Julhästar — 6 Comments

 1. Julaftons morgon startar alltid kl 06.30 i stallet med att alla hjälps åt att mocka och fodra alla hästarna. Sedan rider alla som vill en kadrilj till jullåtar och så får hästarna gå ut medan vi äter tomtefrukost tillsammans med gröt och skinkmackor och har litet julklappsbyte.
  Extra mycket morötter till alla pållarna såklart och sedan kan man åka hem och fira jul i lugn och ro med familjen.
  Ett fantastiskt härligt sätt att börja sina julaftnar på och det har vi gjort de senaste 5 åren!

 2. Jag mutade Pirayan med banan och knäckebröd igår eftersom jag glömde ta med det den 23:e, annars har vi inga jultraditioner än. 🙂

 3. det här var första julen dattemannen firade hos mig så några traditioner kan vi väl inte ha förns tidigast nästa år, men det blev ett par extra morötter och en liten uteritt tillsammans med hussen och laikan.
  planen var ursprungligen en uteritt med de andra i stallet, men den ställdes in due to -34 dagen innan… på julaftonen hade vi dock milda -25 och en liten barbackatur satt fint – till och med hussen red en stund!

 4. Jag pyntar mina pållars boxar med granris i boxgallret, hänger runda knäckebrödsskivor i snören, även några äpplen och morätter hängs upp i snören utmed boxgallret.
  Detta görs precis innan jag tar in pållarna för kvällen så inte äpplen och morötter riskerar att frysa.
  När väl pållarna är inne så tar det inte långt tid innan godsakerna är uppätna 😉

 5. Lego får en egen julgran i boxen, med äpplehalvor som julgranskulor. Uteritt med häst iförd tomteluva runt öronen är också obligatoriskt.

 6. Jag brukar bjuda på något gott (hm, inget utöver det vanliga – men i större mängd!). I år firade hästen och jag 2000km ifrån varandra, men morötter fick hon nog ändå eftersom jag sett till att det skulle finnas där medan jag var borta.. .:)
  Hon slipper förövrigt att bli utklädd. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *