God Jul Mullehästen!

Igår var det jullov på Camp Carola, när huvuddomptören C åkt iväg för julfirande. Istället hade matte bestämt att nu får det fan vara bra med axeleländet, nu ska här passas häst. Lyckligtvis har Mullehästen fina grannar med underbara mattar, så när matte kom till stallet hade kinesens matte redan städat i Mullehästens lägenhet och fixat hans mat och dricka. Sånt värmer hjärtat, en fin julklapp! ♥

Vi fick också en snygg boxskylt i julklapp av stallmatte, så nu har alla i stallet likadana! Det kommer att bli jetefint när de är på plats.

En viktig jultradition är att Mullehästen får sitt juläpple på julafton. Och eftersom han och hans kompisar bestämt att allra längst bort är bästa stället i hagen så fick matte ta med sig mattemor och retrieverar och knata runt en åker (i -17 grader och snålblåst) ner till hagen (sista biten i lårhög snö) för att kunna dela ut ordentligt. Traditioner är traditioner.

“Juläpple! Hurra!”

“Det finns så det räcker åt alla. Vilken tur!”

“Men jag får mest, för det är MIN matte!”

Så är det. Idag var det åter till Camp Carola. Slut på friden.


Comments

God Jul Mullehästen! — 1 Comment

  1. Hehe, jag gav varsitt äpple till vår flock idag. DUMMA matte som inte gav Arragorn ALLA äpplena. Han jagade runt de andra och bet dem i rumpan som hämnd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *