Allmän reflektion

Allmän reflektion från stockholms centralstation:

Ungefär 75% av tågen är brutalt försenade. Ska vi bara utgå ifrån att mitt också kommer att vara det?

Tåget hit från Uppsala gick iaf som det skulle, bara 3 min sent på grund av lokfel. Det är ganska intressant när de ropar ut förseningarna i högtalaren, alla har en mycket prydlig orsak. Hittills har ingen försening berott på vädret. En begynnande misstanke om att SJ har en liten orsakstombola där de drar en liten lapp för att ha något att skylla på när det återigen är lite snö på spåret utanför typ Hallsberg. Herregud liksom, det blev vinter IGEN! vem hade kunnat ana…?


Comments

Allmän reflektion — 7 Comments

 1. Haha, jag är helt övertygad om att SJ leder en konspiration som vi först om typ tio år kommer inse vidden av. Försenade tåg med påhittade anledningar är bara första ledet i en strategi ämnad att ruinera vår civilisation. Tro mig.

 2. hej
  jag är ny läsare via Fredrick Backman och jag tycker du har en sjukt rolig blogg
  nu när jag har läst hela typ höjd punkter var Vinkelvolten (jag är GAS-fan du gav den en till dimension) och incidenter med vatten hinken samt random konversation mellan dig och mulle
  hälsningar jonas

  • Ja, det brukar ju vara det. Jag övervägde helt allvarligt att köpa en flygbiljett hem igår, för att slippa ta risken, men mot alla odds var tåget i tid. Dessutom kostade förstaklass mindre än andraklass, så jag fick lyxåka hela vägen :mrgreen:

 3. Jag kan rabbla upp många anledningar. Jag har åkt mycket tåg, och gör fortfarande.
  elfel
  frusna växlar
  svart bild (data fel)
  nedfallna träd
  trasigt tågset
  trasigt lok
  sent inkommade tåg så vi hade inget tåg att åka med
  peronalbyte
  dåligt snö röjning att tåg sitter fast
  mötade tåg havererat spåret är upptaget.
  Men trot om du vill jag kommer faktiskt i tid ibland……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *