Upplandshästar

Idag har matte inspekterat delar av hästbeståndet i Uppsalaområdet. I snöstorm. Det var skojigt!

Först besökte vi Maya Piraya som inte alls var särskilt pirayig utan snarare riktigt snäll och rar, och bjöd matte på en guidad tur runt Vattholma ihop med sin pojkvän Cecar och hans fjortis, samt sin bonusmatte till fots.

Matte har väl inte direkt suttit på något annat än Mullehästen under ett häpnadsväckande antal år, vilket var lite spännande. Men det var verkligen inte fasligt mycket skillnad mellan vit pizzahäst och svart frisyrhäst, så det gick utmärkt.

När matte åkt färdigt fick Maya visa upp sig lite med sin bonusmatte på snötäckt fält. Det var very much the Yahoos!

 

Senare på eftermiddagen åkte vi och hälsade på Mullehästens storasyster! Matte hade fått för sig att det var lillasyster, men hon var minsann ett år äldre och därmed storasyster. Storasyster Cassie hade semester efter en vrickad fot, men vi kunde ändå jämföra vissa saker, som till exempel om Mulles bästa kliställen fungerade (det gjorde de) och hur man bäst sparkar frambenet i boxdörren (skrämmande likheter).Cassie är klart storleken större än Mulle, en bit över 160, men var proportionsmässigt väldigt lik ändå. Lite färre fräknar bara.

Imorgon blir det Globen!


Comments

Upplandshästar — 4 Comments

  1. Men men men…så många hästar och inte en enda Arne! Vi känner oss lite avsnoppade.

    Förresten har du ju suttit på Arne för två och ett halvt år sen, hade du glummi det?

    • Men Arne är ju ingen upplandshäst, han är ju en västmanland/bästmanlandshäst!
      Och nej, jag har inte glömt, men det är senast jag red nån annan, det är faktiskt sjukt längesen! Vilket påminner mig om hur längesen det är som vi hälsade på. Men i sommar ska vi ha riktig semester minsann =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *