Snö

Idag skulle vi ha sprungit i cirklar, men det är nollgradigt och snöigt i paadocken = styltvarning. Så istället monterade vi fast de dubbmöjligheter vi har och följde med den bruna lisan och hennes matte ut på tur i mörkret.

Till skillnad från mörkret förra veckan när det var regnigt och mörkt, så var det idag ett ganska bra mörker tyckte Mullehästen. Det var snö ute! Snö gör genast att mörkret blir mycket mindre mörkt. Snö innebär också att det blir läskiga skuggor överallt, men man får ta det onda med det goda.

Vi gick vår vanliga väg (åsna – bilväg – kossor), och Mulle fick bekräftat av den bruna lisan att kossorna faktiskt är hästätande. Speciellt i mörker. Det blir extra spännande på isig väg med halvkassa dubbdäck. Lyckligtvis är det ganska grunda diken vid kossehagen, så när vi väl ramlat ner i diket kunde vi enkelt gå upp igen och fnorkande backa förbi kossemonstren (De åt inte upp oss idag heller. Snacka om tur.).

Imorgon förväntas snöblandat regn i stormvariant. Ska vi bara gissa att det inte är helt lämpligt med dressyr då heller?

Mullehästen är för övrigt en duktig häst. Det enda som krävs för att han inte ska riva ner alla täcken och välta borsthinken när matte hänger undan sadeln är att man helt enkelt låter bli att sätta fast honom. Alla duktiga pojkar växer med frihet under ansvar, som det heter.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *