Blizzard

Igår var vi ute med C och stallmattens vita springare på civiliserad tur i naturen. Det var verkligen tur att vi hade dem med oss, eftersom kossorna inte bara var kossor, det var även stillastående traktor, senapsgul pickup och en jävla brevlåda. PÅ SAMMA STÄLLE! Men den vita springaren bara tittade intresserat och traskade förbi. Den vita luddhögen hyperventilerade och studsade fram 25 meter bakom med bakbenen så långt under sig att de stundtals var framför framfötterna.

Det var för övrigt skitkallt ute. Vi måste sannerligen ta tag i det där med vinsterstövlar. Typ genast.
Mullehästen behöver inga stövlar. Han har ludd.

Idag var det snöstorm. Matte tycker att snöstorm är skojigt och var uppe tidigare än någon gång de senaste två månaderna. Vi kan konstatera att det alltså krävs en bra snöstorm för att matte ska komma i tid till jobbet. Och man vet att det är en bra snöstorm när plogbilen halkar ner i diket.

Mullehästen hade påpassligt nog sin planerade vilodag idag. Vi gillar snö annars (förutom det uppenbara problemet att den vackra vita plötsligt blir lätt gulbrun), men just nu har vi hälften så många broddhål i fötterna som krävs för att få röra sig ute i naturen i halka.

Nojigt, kan tyckas, men nu får vi inte glömma bort att Mullehästen är det största klantarslet i västsverige, och har lite för många halkrelaterade åkommor i bagaget för att vi ska köra med något annat än skarpa dubbdäck på halt underlag. Men det verkar enligt osäkra källor som att den roliga snön är borta före helgen, och sen hinner han nog få nya dubbdäck innan det är dags för nästa snöoväder.

Ni som hängt med ett tag minns kanske att när Mullehästen flyttade var han i början lite upprörd över att maten kom ur taket?

Vi tror att han har kommit över det nu.


Comments

Blizzard — No Comments

  • Alla hästarna har varsin serveringslucka i taket! Mycket praktiskt, man slipper bära höpåsar i smal trappa, det är aldrig hö i stallgången, minskar damm etc. Och stallmatte eller stallhusse kan smita ut i stallet och fodra utan att behöva byta till stallkläder.

   Vi är dock lite oroliga att Mullehästen ska försöka klättra upp genom luckan.

 1. Här har det varit en tvådagars krigszon… :-S Plogbilarna kan likagärna stå kvar i garaget, de plogar inte bra alls… en puckelpist är lättare att köra bil i, än dessa bedrövliga vägar…
  Har fortfarande sommardäcken på pållis, men ska snarast pilla på vinterpjucksen (2håls brodd) i väntan på att hovis slår på nya pjucks så det blir rallydubbat (4 håls brodd) 🙂

  • Urk, låter inget vidare.

   Vi har en positiv upplevelse hittills. Göteborg blir helt lamslaget så fort det snöar, men hela Borås är fullt med galna bönder med traktor, så det är plogat överallt. Fantastiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *