Lite dagen efter

I ett anfall av “varför får hela världen jobba halvdag utom jag?” fick matte för sig att helt sonika rymma från jobbet klockan två och istället rida  i dagsljus. Och solsken!

Mullehästen fick ju en rejäl genomkörare igår, så vi tänkte att vi tar det lungt idag. Eller ja, matte tänkte. Mulle tyckte att matte var dum i huvudet, det var ju både soligt och sådär lagom kallt så man blir skuttig i pälsen. En övergripande sammanfattning av det hela är att genomkörare enbart ger en ännu hoppigare Mullehäst, eftersom han inte bara är pigg, han är även lösgjord. Matte tvingade honom ändå att hålla sig i skritt och trav, det får vara måtta på roligheterna. Vi passade även på att göra lite skänkelvikningar och öppnor fram och tillbaka över vägen, vilket fungerade över förväntan och skvallrade lite om att genomköraren haft en aning effekt även på lydigheten.

Åsnan hade bytt hage idag. Jävligt skumt.

Jo, det var en grej till som vittnade om att Mullehästen kanske trots allt var lite matt i kroppen… kolla vad nära vi vågar stå!

Sen råkade matte få solen i ögonen och nysa, vilket var tillräckligt för att vi skulle bryta ihop. Man kan inte få allt.

Matte hade med sig ett kilo morötter till odågan idag. Vanligtvis anser vi att han är en bortskämd luddskalle även utan godis, men nu fyllde han faktiskt femton-och-ett-halvt i förra veckan utan varken fest eller paket, så då får vi kompensera lite. Men det är nåt fasligt vad man känner sig som en kliché när man går ut till bilen i ridbrallor med en påse morötter under armen…


Comments

Lite dagen efter — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *