Horses of London part V – Random Artwork

När man går omkring i London stöter man på hästar på alla möjliga olika sätt. De är statyer, konstverk, mönster eller levande.

Som sista del i Londonguiden har vi en samling hästrelaterade konstverk som på ett eller annat sätt föll sig extra intressanta.

Den här kusen står på Waterloo Place med nån gammal kung. Dagens fråga är varför alla avbildade hästar i alla tider står med frambenet sådär. Hur ofta gör de så naturligt (om de inte är completely pissed off eller vill ha godis)?

Den här pållen står i hönet på Trafalgar Square med Kung George IV. Han är cool nog att rida barbacka han.

De här är någon typ av modern konst, rätt häftig. På taket till French Connection på Brompton Road / Knightsbridge, mitt emot Harrods (som för övrigt är en helt annan dimension av coolt, men dock hästfattigt)

Den här är visserligen inte någon häst, men den står utanför Royal Court of Justice på the Strand. Och den håller i en människa. Symbolik?

Karusellhäst på tivoli, Leicester Square:

Hästar som dekoration på hus finns i många olika varianter. Till exempel den här, traditionell (Waterloo Place):

Eller en nyare variant av husvägg, en bar på Brewer Street (den delen av Soho där man inte vill gå ensam på kvällstid. Eller ens på dagen. Vilket matte naturligtvis lyckades med två gånger.)

Sist men inte minst, England är England. Om man tröttnar på att knata runt och leta lämpliga statyer finns det alltid ett brett urval på den här typen av häst:

Det var allt Mullebloggens Reseguide hade att bjuda på den här gången. Hoppas ni har haft glädje av den. Vi får hoppas att den återkommer någon gång i framtiden när någon återigen anser det vara lämpligt att släppa matte utanför landets gränser!


Comments

Horses of London part V – Random Artwork — 4 Comments

  1. Hur hästarna står i statyerna har att göra med hur ryttaren dog. Står hästen med frambenen i luften dog ryttaren i strid, ett framben i luften, ryttaren dog av skador som han fått i strid och har den alla fyra hovarna i marken dog ryttaren av helt andra anledningar. 🙂

    • Vad intressant!

      Men hur är det med hästar som t.ex de på towern, ett helt gäng som är avbildade för att bara vara häst? De har ju frambenet i luften allihopa. Så det måste ju vara nån estetisk grej också?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *