Horses of London part I – Buckingham Palace

Efter tre dagars turistambitioner i brittiska huvudstaden kan Mullebloggen stolt presentera en något selektiv, vinklad och tidsstrypt hästreseguide över London. Tre dagar täcker inte in en stad med tretton miljoner invånare ens om man tar i.

Välkommen till guidens första del – Buckingham Palace
(eller Böcklinghumpalatset, beroende på hur mycket respekt man känner för att visa de brittiska rojalisterna).

För hästintresserade är vaktbytet vid Buckingham Palace ett turistmåste (klockan elva varje dag). Då går beridna högvakten i procession från slottet till stallarna, byter på gårdsplan utanför stallen och den nya patrullen går tillbaka till palatset. Man kan tycka att det är lite obetänksamt att palatset står obevakat medan hästpatrullen står en kilometer bort och blåser i trumpet, men det finns säkert en tanke eller tradition bakom det med. Det är med största sannolikhet fler som vaktar.

Mulle vill ha en sånhär sadel, för övrigt. Han vet bara inte om det än. Men det verkar fluffigt och trevligt. Notera även de coola hjälmarna, GPA har inte mycket att komma med i sammanhanget.

Vintertid har vakterna en annan uniform, här från vaktbyte i mars 2009 (klicka för större bild):

När man strövar omkring i området runt Buckingham kan man också se en hel del polishästar som är där för att jaga taxibilar och trampa oregerliga turister på tårna.

Coola typer. Vissa mullehästar hade kunnat lära sig en del!


Comments

Horses of London part I – Buckingham Palace — 5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *