Alternative hairdo

Mullehästen har ju varit lite märklig till och från i ben, kropp och humör den senaste tiden. Därför har vi tid till kliniken för att ta reda på om vi måste laga Mullehästen. När man kommer med en lite märklig häst till kliniken i september säger de omedelbart “borrelia!” och man får ta prov, åka hem och vänta en vecka och sen åka tillbaka när provet visat negativt.

Den här gången tänkte vi vara lite listiga och förekomma ovanstående scenario (inte minst för att vi numera har 1,5 timme till kliniken istället för en kvart). Så idag kom lokala gårdsveterinären och vampyrstjälade blod från Mullehästen för att skicka på posten. På så sätt har vi det negativa borreliasvaret redan när vi kommer till kliniken. Fiffigt va?

Påpassligt nog började Mullehästen klia sig mellan frambenen igen i slutet av förra veckan, och svettas som en röd gris. Så när veterinären ändå var ute och stack nålar i Mullehästen så fick han passa på att servera en lagom ståstill-fix. Och tur var väl det, eftersom det visade sig att Mullehästen hade tjockare päls än någonsin förut.

Senaste gången fick Mullehästen 0,8+0,8 och klarade sig bra med det, sov gott genom i princip hela klippningen och en stund efteråt. Idag valde vi att testa med 0,7+0,7, för att se om det räcker numera. Han har ju trots allt blivit mycket bättre i övrigt, slutat sparka och bråka trots 1,0+1,0 t.ex. Så vi testade. Och Mulle stensomnade. Matte hann klippa ungefär trefjärdedels häst, sen vaknade den. Lyckligtvis var han på relativt gott humör ändå och tillät att matte klippte färdigt bakdelen, men framdelen skulle vi bara ge fan i. Kompromisser är kompromisser, Mullehästen har en anständig bakdel och ser väl lite lätt alternativ ut på framdelen. Bland annat saknar han en tuss vid ena kinden, som helt klart skulle varit kvar.

Man kan inte få allt. Att tillåta bakdelsklippning i vaket tillstånd är ett framsteg så stort att det inte går att jämföra. Duktig ponnyhäst. Och överlag blev det rätt bra. Om man tittar ur rätt vinkel och inte för nära.

Världens skitigaste svans också. Den tvättade vi ändå i förrgår.

Dagens märkliga; Mullehästens päls. Det är alltså inte mer än en månad sen vi klippte senast, ändå hade han hunnit anlägga en ryamatta av sällan skådat slag. Den stackars klippmaskinen hade inte en chans att ta sig igenom, vi fick klippa liiiiite i taget, så det var sannerligen tur att han var välvilligt inställd. Annars hade han sett rejält märklig ut. Den stackars klippmaskinen har begärt semester resten av hösten. Vi får se hur det blir med det.

Fluff?

Och som alltid, flirta med publiken!


Comments

Alternative hairdo — 2 Comments

    • Vad snäll du är!
      Jag får allt från Mullehästen. Det är inte så svårt, det är bara att titta lite på vad han gör och sen skriva ner det. Han är en speciell själ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *