Höstlöv

Igår red vi WE i paddocken. Med tanke på våra omfattande dressyrinsatser senaste tiden gick det verkligen över förväntan, kanske allra mest för att övningen vi tränade på var Mullehästens absoluta favoritövning slalom. Det blev väldigt mycket omotiverat sprattel i alla riktningar, fötter högt och lågt, töltinslag och ett och annat klockrent byte från den ena korsgaloppen till den andra. Däremot finns det inte mycket ork, det är inte direkt nåt tryck bakom skuttigheten. Nåväl, det kommer med tiden.

Efter att Mullehästen enligt ovan blev fullkomligt slutkörd så bestämde sig matte för att vi skulle ta det lugnt idag och skritta ut i naturen och titta på höstlöven, iförda dressyrmunderingen för att bekvämt kunna stretcha lite bogar och annat på lämpliga ställen.

Mullehästen hade givetvis helt andra planer. Det BLÅSTE nämligen. Och det vet ju alla som har lite koll, att blåst är rätt skitfarligt. Inte blev det bättre av att åsnan var på bästa humör och bockade runt och galopperade längs med staketet när vi gick förbi. Mullehästen fick plötsligt väldigt ståtlig hals, hög puls och steppade snyggare än Riverdance.

Mot all förmodan blev han inte det minsta rädd för ett gäng som försökta backa in en husvagn i en lada med varierat resultat, istället fick vi total spader över en kattunge som sprang in genom en kattlucka i ett stort rött hus. Det är oklart om vi blev rädda för själva kattungen (katter ÄR faktiskt rovdjur), eller om det var ett stort rött hus som visserligen inte sa mu, men uppenbarligen svalde en liten katt. Typ skitcreepy.

För att lugna ner sig fick Mullehästen trava längs en låååång väg och göra växelvis skänkelvikning och diagonalslutor i sicksack över vägen. Han gjorde det riktigt snyggt, antagligen var det dessutom nyttigt.

På vägen hem tyckte Mullehästen att det var dags för lite äventyr, och gav sig helt sonika rakt ut i skogen efter en ekorre. Matte, som trodde att dylikt beteende mest är retrieverfasoner, var inte alls med på noterna utan vi kom flera meter in i skogen innan vi lyckades samordna oss tillräckligt för att komma överens om att ekorrjakt INTE står på det dagliga schemat. Mulle protesterade lite, han skulle ju trots allt bara kolla lite på den. Oklart om han hade planerat att följa efter den upp i jättetallen eller inte. Han vägrade svara när matte frågade. Han knatade hem istället, medan matte försökte att inte blåsa ur sadeln. Mulle var ypperligt nöjd med att slippa gå ner i paddocken efter den lilla turen. Något ska man få bjuda på, helga vilodagen and so on.

Imorgon kommer veterinären i diverse ärenden, vampyrbeteende och doping bland annat. Spännande värre.


Comments

Höstlöv — 2 Comments

  1. Är man extra modig kan man kombinera ett bortmedfläsketigaloppass i skogen med blåst OCH svampplockare. “Mamma, titta en prinsesshäst!!!!” “FNORK!”

    Jag har även lärt mig av Cassi att Inga kor i hagen är ungefär lika stor Kris som Fullt med kor i hagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *