Bästa hästen

De flesta som har en häst tycker naturligtvis väldigt mycket om sin häst. Man träffas i princip varje dag, jobbar ihop, har planer, mål, drömmar eller bara njuter av varandras sällskap på en lugn tur i skogen.

Men så kommer de där dagarna då man tycker om sin häst sådär extra mycket. Alldeles förskräckligt mycket. När man kommer ihåg lite extra mycket varför det blev just den hästen.

Vi hade en sån dag idag. Därför vill vi ta tillfället i akt och ägna dagens blogginlägg åt allt det där som gör Mullehästen till Mullehästen.

Av alla hästar matte har träffat i livet (och det ska man veta att det är en hel del), så har det aldrig funnits någon enda häst som liknat Mullehästen. Ingen häst har kunnat vara så godhjärtad, trygg, busig, nyfiken, rar, smart, klok och mångsidig samtidigt. Mullehästen ställer upp på allt matte hittar på, och har ytterst sällan protesterat (mer än the occasional “Du är dum!” *stamp i marken*).

Mullehästen bockar inte om inte ryttaren är med på noterna. Mullehästen sticker inte i skogen om han inte får lov. Mullehästen går alltid att reglera tempot på (men inte alltid gångarten, mind). När mattes fysiskt inkompatibla kropp har en kass dag så är Mullehästen snäll och håller fötterna i marken. Har matte en dålig dag försöker Mullehästen komma på saker som kan muntra upp.

Mullehästen försöker alltid, även om han tycker att matte är helt sjuk i huvudet. Han ställer alltid upp, så länge det inte handlar om att bli uttråkad. Uttråkad suger.

Mullehästen själv är aldrig tråkig. Han pysslar, grejar, fixar, gissar, prövar, busar, ställer till det för sig och reder ut det igen. Det är väldigt svårt att planera livet med en mullehäst, man vet aldrig vad som kommer passa just den dagen förrän man faktiskt sitter uppepå. Med en Mullehäst måste man vara innovativ, snabbtänkt och ha ett sinne för bisarr hästhumor. Och inte vara alltför känslig vad gäller alternativa frisyrer, ifall Mullehästen har bestämt sig för att möblera om håret eller stjäla mattes mössa.

Mullehästen är minst trettifyra hästar i en. För att uppmärksamma detta har han fått en ny flik längst upp i bloggen, “Mulle kan.”

Mullehästen kan alltid få sin matte att skratta om han ger sig fan på’t. Han lär också vara den huvudsakliga orsaken till att matte har minst fyra gråa hår.

Det finns bara en av Mullehästen. Och han är bara min ♥


Comments

Bästa hästen — 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *