I cirklar

Idag var det uppehåll. Solen sken till och med. När vi hämtat oss från chocken gav vi oss ner i paddocken för att springa i cirklar för första gången på två veckor. Vi har ju liksom haft annat för oss, typ springa barfota och ha nackspärr. Det sistnämnda kvarstår visserligen, men i sann “skam den som ger sig”-anda blev det ändå några riktigt fina varv. Vi har trots allt en ny tid bokad hos veterinären, då skärper han minsann till sig.

När Mullehästen har haft längre uppehåll från dressyr är han i princip alltid glad att få komma igång igen, det är lika mysigt varje gång. Dessvärre blir ju följden att orken kanske inte är vad den borde vara, men just idag var det inga större problem, eftersom mattes diverse kroppsdelar sa ifrån och tackade för sig långt innan Mullehästens gjorde det. Fokus idag var mest att känna av vad vi har att jobba med fram till veterinärbesöket. Vi började i snälla högervarvet och övergick senare till vänster, där det var desto mer trassel. Mullehästen är lite svagare i höger bak per definition, och när han dressyrpausat blir det inte direkt bättre, men vi fick ändå ihop det hyfsat.

Vi höll inte på särskilt länge, kanske en halvtimme plus skritt, det var mest för att känna efter. Vi behöver jobba med vårt vänstervarv, dels tappar vi höger bak i galoppen, dels blir vänsteröppnan allt mer skänkelvikning. Vi gjorde också helt bedrövliga bakdelsvändningar, men det kan nog mer refereras till skit i sadeln snarare än skit under sadeln.

Imorgon blir det problemlösning i cirkel, som vanligt förutsatt att Boråsgudarna inte fått för sig att alla Boråsare är idioter som borde ha byggt en privat ark.

Eller har alla det? Har vi missat något?

Mulle ville inte vara på bild idag. Han hade inte tid. Kinesen var snäll och ställde upp istället.

Det är en riktig vän det.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *