Spontanskutt

Igår var Mullehästen alltså med i Kattryd Grand Prix, stallets oerhört prestigefyllda grand prix-tävling. Utfallet av detta äventyr skall självklart föräras med ett eget blogginlägg. Det skulle dock vara i princip värdelöst att blogga om det hela utan bilder av olika anledningar (som ni själva kommer att förstå), och eftersom matte inte själv hade med fotograf så får vi vänta till dess att vi har lyckats få tag på andras bilder. Så vi skjuter helt enkelt upp rapporten därifrån tills vidare.

Idag stod banan kvar i paddocken så vi blev sugna på lite spontanskuttning över de små glada hindren. Tyvärr kom det naturligtvis en regnskur precis när vi kom till stallet, så det var bara att montera in häst, sadel och matte i diverse regnattiraljer och planera om.

Då slutade det regna. Så vi fick klä av attiraljerna och hoppa iallafall. Oh well. Hellre så än tvärt om.

Hoppandet gick jättebra, Mullehästen var på tårna och sprattlade lyckligt i alla riktningar. Så vi höjde de små glada hindren till stora glada hinder. Och sen lite högre. Till slut hoppade vi en bana där hindren var allt mellan 30 cm och en meter (enligt stallmattens ögonmått). Mullehästen var glad och tog i så gruset sprutade i svängarna. Nytt rekord i Mulleboken; hoppa en meter på två hinder efter varann! Vi har ju annars mest fokuserat på att hoppa ett hinder. Nu hade vi sju att roa oss med.

Med tanke på dressyrinsatsen i veckan (eller snarare bristen på sådan) och de senaste dagarnas hoppinsatser.. har vi valt fel gren att fokusera på tro?

[foto: Carola E., förste Mullebloggsfotograf ]

Vi ska hoppträna igen på tisdag dessutom. Värsta seriösa hoppehästen! Är det så det blir när man står på ett stall med “Showjumping” i namnet?


Comments

Spontanskutt — 10 Comments

 1. Det ser jättebra ut Helena….kan det vara så att Mulle hoppar bättre nu än innan?!?!?!…..han kanske känner att haninte vill vara så mycket sämre än hans nya kompisar….*ler*…utan vill försöka vara bäst…..kul för er att det funkar superduper i den nya miljön…….hoppas du trivs lika bra i din nya lgh som Mulle.

 2. Ser ju riktigt bra ut!

  Det är ju lite skillnad från tiden då en bom 10 cm över backen fick mullehästen att vilja lägga sig ner och spela död.

  • Det händer faktiskt fortfarande att Mullehästen svimmar av tiocentimetersbommar på marken. Men inte då ur hoppsynpunkt, utan mer för att bommar på marken är potentiella dödsfällor. Det vet ju alla liksom. De bara LIGGER där. Jävligt suspekt.

  • Jag har en gång i tiden sett en odödlig film på Mulle och Mullematte när de startade en blåbärsklass där hindren låg kring 50 cm, och Mulle vägrar hoppa ett flertal av hindren samt galopperar sidledes den mesta tiden. Dock så tror jag Mullematten har censurerat den från youtube numera. 😉

   • Den fantastiska filmen var från vår ungefär fjärde Clear Round. Vi fick 36 fel. Helt sant att filmen låg på youtube förut, men efter en kommentar om att undertecknad var en hästmisshandlare som borde sälja sin häst och köpa en cykel så blev den oceremoniellt censurerad och finns nu enbart sparad på random extern hårddisk för att tas fram den dagen Mulle och matte får för oss att vi är nåt.

  • Mullefotografen tackar för beröm. I brist på egen häst är fotografering mitt största nöje. Bortsett att vara Mullehästens trygga rygg att stoppa nosen bakom på promenader eller att förse honom med maskrosblad =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *