Svar

Ylva: Jag funderade på hur liten näsa Mullot har, jämfört med Svarta faran som också har jätteliten näsa. Kan du ta reda på det så får jag kontrollmäta på mitt håll? Jag tänker mig typ omkrets ovanför näsborrarna. Kthnxbai.

Mullehästens ädla nosomkrets är 49,5 cm med löst måttband. Mullehästen hälsar att han är Ytterst förolämpad över behandlingen.

Arragorns Ylva: Jag undrar om ni saknar den böljande manen han hade på bilden :p Kanske är det därför Mulle har ångestar för böljande sädesfält, för att de påminner honom om förlorade hårtestar…

Vi saknar den. Det var med blandad dödsångest vi klippte av den, men den såg verkligen förskräcklig ut efter vintern. Nu har den avancerat från pottfrisyr till halvt utväxt, vilket inte bara gör att han ser patetisk ut, utan även slightly vanvårdad. Ugh.
Däremot är det nog mer matte som saknar den än Mulle… Han var lite perplex i början, men nu verkar han ha vant sig. Åkerskräcken grundar sig antagligen mer i att maten, som borde befinna sig civiliserat i en plasthink, plötsligt står upp och lever. Den kanske tänker hämnas?

Frida: Jag hittade hit via tidningen ridsport och tycker din blogg är jättebra!

Tack!

Jag undrar om du vet hur mycket mer besökare du fick efter att bloggen vad med i ridsport?

Ulrik: Jag vill också veta. Du har ju avslöjat att du håller koll på bloggstatistiken.

Visst har vi koll! Statistik är roligt.
Att vara med i tidningen Ridsport innebar självklart ett uppsving i statistiken! Första dagarna efter hade vi rejäla besöksiffror, även om ridsportläsarna inte slog det tidigare besöksrekordet från april 2010. Däremot har det gett ungefär dubbla antalet om man ser till genomsnittet. Snittet för augusti kommer hamna strax över 200% av snittet för juli. Roligt att många vill följa oss!

Johanna: Hur kommer det sig att du började blogga om dig om Mullehästen? =)
Det var absolut inget dåligt beslut, jag är bara nyfiken!

Mullebloggen är faktiskt ett skämt från början. Matte hade tidigare en annan, lite mer seriöst livsinriktad blogg (men eftersom sådana tenderar att bli rätt trista så handlade den ändå mest om Mullehästen). Den är nerlagd sedan länge. När en god vän till matte låg på sjukhus och ville ha underhållning på internet så gick konversationen ungefär såhär:
“Jag har tråkigt. Berätta nåt kul”
“Jag har ju inget att berätta, jag är ju ändå bara i stallet jämt!”
“Berätta om hästen då!”

Och så skapades Mullebloggen. Från början skulle det vara ett högst tillfälligt projekt på några veckor, men allteftersom tiden har gått har det liksom expanderat och nu närmar vi oss tvåårsdagen. I år har vi bloggat alla dagar utom 22 januari (Damn!). Det har varit perioder när Mullebloggens existens har hängt på en rätt skör tråd, men just nu står den stabilt som en Mullehäst i en havrehink.

Smultrone: Vilket ridsportsnummer var det nu igen du var med i?

Nu har du redan fått svar direkt i kommentarsfältet, men det var nr 15 2010.

Katarina: Åh, vilken häftig blogg! Du måste svara på denna kommentaren i min blogg, så att jag inte tappar bort dig nu när jag äntligen funnit en vit springare i cyberrymden!

Tack så mycket!

Hanna: Va e d bästa med mullehästen?

Det bästa med Mullehästen är att det inte går att svara på vad som är bäst med Mullehästen. Mullehästen har så otroligt många sidor av olika typ som man ibland älskar och ibland är gräsligt trött på (till exempel att lyckligt dra ner täcken från boxdörren bara för att se vilket humör matte är på). Att ha en Mullehäst är en underbar tålamodsprövning där ingen dag är den andra lik. Vi har vid ett tillfälle nämnt att det här med att rida en Mullehäst är som att försöka spärra in en ilsken katt i en transportbur, hur man än gör är det alltid nån kroppsdel som sticker ut någonstans. Mullehästägare blir antagligen rätt bra problemlösningskonsulter i arbetslivet.

Nu har vi inte många andra pizzahästar i den närmsta omgivningen, men av de vi har träffat så är pizzahästar relativt mycket enmanshästar. Om det är bra eller dåligt är svårt att svara på, men det är lite mysigt när Mulle säger hej med hög röst när matte kommer. Har man Mullehästen på sin sida, då är han med på allt. Är man en vanlig mysryttare är det perfekt med en häst som fixar att träna passage ena dagen, hoppa nästa dag, skena två mil i skogen eller skritta barbacka… eller för all del fösa kor. Man ska pröva allt en gång.

Dessutom ser han ut som en såndär drömbarbiehäst som man önskade sig när man var liten och drömde om en egen häst.


Comments

Svar — 4 Comments

    • Genomsnitt juli: 116/dag. Genomsnitt augusti (än så länge); 289 / dag. Vi kan dock anta att augustisiffran sjunker något till.

      All time high; 642/dag. Peak efter ridsport; 571/dag.

      För övrigt går totala antalet läsare upp över 40.000 idag. Förutsatt att två personer till kikar in.

    • Ja, jag är helt klart fascinerad över att så många kollar varje dag. Och att hästfolk man aldrig träffat förut känner igen en. Kändispoängen vimlar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *