Än hit än dit

Solen sken idag. Mullehästen fick genast ångest för att det var SKUGGOR på vägen. Yikes! Stackars häst, han har bott så länge i Borås att han har glömt hur solen ser ut. Arma djur.

Vi hade tänkt gå vägen förbi åsnan idag igen, det kändes som det fanns viss fog för att ta sig förbi åsnehagen utan skolor ovan mark. Men det stod en sånhär på vägen:

Den var han minsann inte rädd för. Som sagt, vi jobbar inte med rationalitet.

Vi valde dock att gå en annan väg, ner mot det stora röda huset som säger mu. Det sa mu väldigt högt redan på avstånd, och med tanke på den mentala statusen med skuggor överallt så vek vi av tidigare och gick en bit längs landsvägen och svängde in i skogen istället.

Matte spanade efter svamp och såg eventuellt en kantarell, men eftersom Mulle valde precis det ögonblicket för en bokstavlig skenmanöver så fick vi hastigt avsluta den botaniska expeditionen och återgå till den hippologiska. Vi mötte den stora gula grävmaskinen på vägen hem mot stallet, den var av någon anledning inte riktigt lika ofarlig när den passerade en halvmeter ifrån oss.

Väl hemma i trygga paddocken försökte vi manövrera ihop alla kroppsdelar till en någotsånär sammansat häst. Det gick sisådär idag, Mullehästen var lite stel i sidorna och stretade lite mest hela tiden. Som lösgörande körde vi öppnor i omväxlande riktning, förvänd galopp och vår numera välkända tiometersvolt i galopp. Inget av det gick särskilt mycket av sig själv idag, även om tiometersvolten blev rätt okej efter en stund. Vi kompletterade passet med lite övergångar som blev hyfsade, och bestämde oss för att nöja oss så med själva Mulleträningen för dagen. Istället gav vi oss på lite ekipageträning, genom att rida lite hur som haver över ridbanan och göra byten där det passade, för att vi ska hitta tillbaka till korrekta byten. Det har varit lite slarvigt och vi byter inte särskilt ofta samtidigt, vilket blir rätt obekvämt. Men idag fick vi till det, efter en stund kunde vi byta helt obehindrat åt höger, och de två sista åt vänster var också riktigt fina. Skön avslutning på något som i övrigt blev lite halvdant.

Man kan inte vara på topp jämt.

Mullehästen var genomsvettig efter passet, trots att han både är naken och slapp asscover idag. Lyckligtvis gör nakenheten att han torkar på tio minuter. Oerhört bra.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *