Nakenhäst

Igår kom farbror veterinären med happy happy och Mullehästen fick en intravenös käftsmäll så han blev spak nog att acceptera klippmaskinen. Den här gången fick han bara en dos istället för två, men istället en lite starkare (0,8 + 0,8). Det måste ändå ses som ett framsteg. Skillnaden var att med endast en dos hann han nästan vakna innan matte petat färdigt med finliret, så det blev lite fnys och tramp, men det var en DUKTIG Mullehäst. Han fick ha lite ojämna linjer och sådär. Han är iallafall rätt naken om baken.

Idag har Mullehästen varit ute i skogen med C, kinesen och kinesens matte. Enligt utsago tyckte han att det var trevligt, men lite förfärligt att gå en ny väg.

Imorgon blir det dressyr med utvilad och sval häst!


Comments

Nakenhäst — 4 Comments

  1. 0,8+0,8?? Jösses, Bianca snarkar så taket lyfter om hon får 0,3+0,3! (ord. dosering 0,5+0,5, men då tar det ett år innan hon vaknar…)

    • Odågan är tyvärr extremt viljestark och bråkar igenom om han får lite. Senaste gångerna har han fått 0,7+0,7 och därefter ytterligare 0,3+0,3 efter en kvart (han har sparkat annars). Nu fick han ju 0,8+0,8 direkt och hann vakna, men sparkadeinte. Vilket vi är extremt tacksamma för. Ju mindre vi kan ge desto bättre, nästa gång kanske vi är våghalsiga nog att ge 0,7+0,7.

      Enligt veterinären fungerar det bättre för en del att ge t.ex. 0,5+1,0, kanske ska vi prova nån sån kombination.

      Att ge bara domosedan är ungefär som att ge en halv folköl.

  2. Min lilla b-ponny fick vi ge så mycket när han blivit sparkad på ena ögat och vet behövde kolla honom. Ändå orkade han bråka med vet. Men sen sov han lääänge 🙂 den lilla envisa rackaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *