Regn, regn, regn

Vi hade tänkt fortsätta med våra styrketräningsövningar idag, men återigen dränktes alla planer av syndafloden som sköljde över världen. Matte hittade en pisseblöt, skakande Mullehäst ute i hagen som fick stå på tork under filt en lång stund medan matte ihärdigt väntade på att regnat skulle sluta. Eller minska. Regnet hade inga planer på varken eller. Under tiden fick Mullehästen svansen tvättad. Inte för att det är mycket poäng med det, den är snart lika skitig igen, men det kändes lite meningslöst att stå och titta på torkande Mullehäst och hällande regn. Det blev iallafall lite skillnad.

 

Efter en timme hade Mullehästen nästintill torkat, men regnet inte avtagit det minsta och paddocken såg mer ut som en swimmingpool än en miljö för välbalanserad styrketräning. Mullehästen vilade igår, så det var inte ett alternativ heller. Vi fick helt enkelt ge oss ut i naturen. So what om det regnar lite, hur blöt kan man bli?

Svar; man kan faktiskt bli jätteblöt (Note to self; Hitta flyttlådan med regnkläderna. Du bor i Borås. Det är snart höst. Do the math.). Vid ett tillfälle när syndafloden övergick till Niagaramonsun stannade Mullehästen, stampade argt i marken och förkunnade att han minsann tänkte gå hem. Varpå matte med pedagogisk röst fick förklara att hem är närmare om man går framåt istället för att stå still eller hoppa ilsket på stället för att man har vatten i öronen.

På en smal liten grusväg med elstängsel på båda sidor kom det plötsligt en traktor. Mullehästen har inte direkt träffat så många traktorer i sitt liv, och definitivt inte traktorer av typen som kommer bakom honom när det inte finns någonstans att ta vägen. Vi såg livet passera revy medan vi panikartat försökte hitta en lösning som inte innebar ett besök till akuten för oss båda. Till slut hittade vi en liten ficka vid sidan om vägen som var precis lagom stor för en smal Mullehäst. Tyvärr var det ingen smal Mullehäst inblandad i dagens ekipage (han har liksom expanderat igen, ingen vet riktigt hur. Det är onekligen dags att se över kosten.). Istället fick Mullehästen stå som en ostbåge och suga in magen efter bästa förmåga medan det brölande plåtmonstret kom allt närmre.

Sen åkte plåtmonstret förbi. “Fnork!” sa Mullehästen upprört, sen spatserade han vidare som om inget hade hänt. Tjugo meter senare bröt han ihop fullkomligt när han fick syn på en röd brevlåda.

Det här med rationalitet, vi har liksom aldrig riktigt jobbat på det sättet.

Dagens största prövning var annars en stor lagård som sa mu. Vi vet sedan tidigare att Mullehästen är grymt skeptisk till djur som springer runt i grupp och säger mu, men här handlade det alltså om ett giantiskt rött hus som sa mu. Herregud, vi nästan dog. Vi var tvungna att ta en rejäl galopp för att lugna ner oss (och hålla andan samtidigt för att inte drunkna). Vi överlevde dock både fåren och åsnan utan några störra incidenter (men hade gruvliga problem med en vattenpöl och en konstigt formad sten).

Imorgon ska det regna ännu mer. Det ska bli roligt. Eller inte.


Comments

Regn, regn, regn — No Comments

    • Du har rätt, sen vi satte upp en sån skylt (dock utan ditt härliga “<– Hallå!") så har vi inte fått såna brev. Na-na-na-naaa-na postkodlotteriet!

 1. För övrigt tycker jag mig ana att ljuset har manipulerats på bild nummer två. ALLT ser liksom vitare ut. I call your bluff!

  • Här manipuleras inget ljus. Av den enkla anledningen att matte är alldeles för lat för att redigera bilder. Han är blöt på första bilden, torr på andra. All övrig skillnad skyller vi på obeslutsam mobilkamera.

 2. Rodnande erkänner jag att när Ulrik beklagade sig över vädret var han långt från sitt hemmaridhus, med mig på en tävlingsplats där det enda inomhus som fanns var ett läckande partytält om 3×6 m. Där fick han stå i fyra timmar när det regnade på tvären, bara för att jag var envis nog att vilja förstöra mina vita ridbyxor…

  • Okej, det kan han väl få lite sympatipoäng för då’rå, han är en duktig man som ställer upp.

   Senast jag tävlade i regn förstörde jag min sadel. Det var korkat på alla möjliga vis.

 3. Vid närmare inspektion av det mystiska djuret såg jag att det i själva verket är en väldigt stor blå mus. Som ser hemmagjord ut,eller nåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *