Hardcoregympa

Träningsvärken blev inte så illa som vi befarat, så vi kände oss fit for fight i paddocken idag igen. Betydligt mindre blött idag, tack och lov. Iallafall övre halvan av Mullehästen hade samma färg när vi slutade som när vi började. Förutom det briljanta effekten av hur hästsvett lyfter allt damm till ytan.

Vi har en ny strategi. Ingen av oss är i form just nu, vilket är ett klart bekymmer för om vi någonsin vill komma framåt. Vi måste onekligen skärpa till oss lite. Därför går vi in i en bodybuilderfas av igångsättningen, där vårt huvudfokus är att bygga upp valda delar Mullehästen (och inte helt osökt minska ner på andra delar). Vi fortsatte helt enkelt på gårdagens hardcoregympa med att fundera ut vilka styrkeövningar vi kan och sen vilka av dem vi klarar av just nu.

Resultatet blev en salig blandning av förvända galopper, skolor i trav och galopp, övergångar mellan galopp och skritt samt fattningar ur ryggning. Inte det minsta snyggt något av det, men effektivt, Mullehästen svettades och jobbade med kroppen, vilket får vara huvudfokus. Finliret kör vi sen när vi orkar, nu ignorerar vi eventuella ben som sprattlar i fel riktning. Att försöka finlira med en Mullehäst som inte är riktigt självgående är som att skjuta sig i foten på startlinjen till ett maratonlopp. Det vill säga relativt ineffektivt som metod att uppnå önskat resultat.

Grovjobb först alltså, sen finlir. Mullehästen höll med, han var glad och positiv nästan hela tiden, och rantade på i nästan önskvärd riktigt allt som oftast, och tappade bara bogarna ibland. Vi har inte så höga krav.Istället för klassiska svårigheter så kör vi på egenkomponerade. Idag lyckades vi till exempel få till en kvarts långsida högersluta i klockren tölt. Hur många hästar i världen kan det egentligen?

Okej, det var kanske inte meningen. Men ändå.

Här gör vi vänstersluta i stället. Den var helt i trav nästan oftast!

Det här tror vi är galopp, vi är inte helt säkra.

[foto: Carola E.]


Comments

Hardcoregympa — No Comments

  1. Nu är det så här att det nog finns ganska många hästar i världen som kan klara en högersluta i klockren tölt! Du får inte glömma alla oss raggsockor! 😉

  2. Haha. Vi får väl se till att snart komma ut till er och visa hur man töltar på riktigt 😉

    Urban hälsar att han tycker du ska satsa på att träna tölten 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *