Innovation

Idag var foten ännu lite bättre, även om den inte direkt är helt bra än. Vi var ute på promenad och Mullehästen knatade på mycket gladare idag än igår, för att inte tala om alla spännande lukter han hittade idag. C gick dessutom med och mutade honom med grässtrån (som han relativt snabbt började lägga in beställningar på). Vi gick förbi åsnan och lyckades se den för första gången, men på långt avstånd, så Mulle bara tittade lite förvånat och knatade vidare.

Mullehästen har solklart återupptagit sin nygamla hobby att strippa i hagen. Antingen är han exhibitionist, eller helt enkelt bara en odåga. I gamla stallet gjorde det inte så mycket, man hittade alltid grimman. I nya stallet har hagarna samma yta som ett mindre afrikanskt land, och där tänker lata matte inte trava runt hela eftermiddagarna och leta grimma. Speciellt inte som Mullehästen gärna rullar sig på den, så att den är platt och absolut inte syns i gräset trots att den är röd. Like so;

(Bild från tidigare i sommar, nu har vi ju rationaliserat bort gardinen i ett försök att få honom att strunta i grimman, inte tusan hjälpte det)

Sådär kan vi naturligtvis inte ha det. Matte var därför och köpte en ny grimma, med planen att tillverka en innovativ lösning och montera in odågan i en och en halv grimma. Det är trots allt så att när Mullehästen plockat av sig grimman tillräckligt många gånger trots att han vet att han inte får, då är det krig. Och i krig är allt tillåtet.

Således klippte vi sönder den gamla grimman, monterade ihop den med ett nosludd, gjorde nya hål i den för att dra åt och tillverkade ett lagomt åtsittande hakband på grimman. Mullehästen var mycket upprörd och tyckte inte alls att det skulle sitta där, trots att det inte stör honom det minste om han inte åbäkar sig. Och om inte annat; inte för att han någonsin haft några tendenser att krubbita, men han lär ju inte börja nu…

Handen på hjärtat, hur många tror att den sitter kvar imorgon…?


Comments

Innovation — No Comments

 1. Kan han inte få gå naken? Mulle svettas i sin grimma och tycker att den kan du ha på dig själv!
  Djurplågare!! Nu vill vi se en bild på dig i bikini och grimma.
  Ha ha.
  Kram, Kryddis

  • Jag är en djurplågare, jag vet. Jag förstår dock inte riktigt parallellen med bikini, jag har hellre mer kläder på mig, jag är inte exhibitionist =P

   Nej, han kan tyvärr inte gå naken, eftersom han är nyinflyttad och har en historia som inte bara Houdini med grimman utan även Houdini med hagen så vill vi gärna ha ett handtag ifall han får för sig att gå på promenad…

 2. Jag brukar hänga grimman bredvid hagen, men det kanske är svårt att få tag i honom då?

  Jag tror inte den sitter kvar om han verkligen vill få av den 😛

  • Han är relativt lättfångad, men som sagt ovan, han kan vilja kolla läget mer än nödvändigt.

   Nej, jag tror ju inte det heller, frågan är var den magiska gränsen går mellan effort och gain.

 3. Jag tror din konstruktion kan funka, jag håller tummarna iaf. Jag känner igen grejen med att leta diverse grimdelar i hagen för att hästjäveln fått för sig att h*n inte vill ha den längre.

 4. Det var mer associationen med att det skulle var roligt att se dig i bikini o grimma i sommarvärmen…
  Ibland så har jag nog en sjuk humor. Ha ha, ursäkta mina utflippade tankegångar.
  Kramen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *