Lite lagom aj

Matte hälsade på Mullehästen tiiiidigt på morgonen och klämde på det krassliga frambenet. Under natten hade det återigen blivit lyktstolpstjockt från knä till kota, men Mullehästen verkade pigg och glad ändå, förutom att han såg lite obekväm ut när han vände runt inne i lägenheten. Han fick gå ut ensam i stor hage så han inte skulle behöva springa i onödan om det inte kändes bra (han sprang omkring lite ändå, men då fick han ju s.a.s välja själv).

När matte kom på eftermiddagen var benet betydligt bättre. Man kunde tillochmed se konturerna på benet. Dock var han rejält gallig över kotan och hade lite puls, så den logiska slutsatsen blir att Mullehästen har vrickat foten. Vi tog en kort promenad tillsammans med C och en borstig liten varelse som bor i stallet. Matte, som numera lider av retriverbrist, uppskattade sällskapet, inte minst för underhållningsvärdet!

Mullehästen tyckte att promenad var ganska tråkigt, det tycker han av någon anledning alltid. Det är antagligen relaterat till att när matte är på marken får man inte galoppera så fort man kan, man får en armbåge i bringan om man försöker. Men han tyckte det var lite intressant ute i skogen, och försökte stjäla gräs där han kom åt.

“Den foten är aj!”

Taken measures; Mullehästen får vila en vecka. Han är inlindad från knä till tå i sina BackOnTrack, tillbörligen klappad av sin matte och får hålla sig till promenader. Är han inte bättre på söndag får han åka till sjukhuset nästa vecka. Eller om han blir halt. Men med tanke på hur mycket bättre det ser ut idag jämfört med igår (eller imorse), så kommer han nog repa sig ganska snabbt.

Övrig kuriosa; Mulle har återigen plockat av sig grimman i hagen. Citat stallmänniska: “Kolla, där har han tappat sin grimma… men varför sätter han sig på den?”

Behöver vi kommentera det ytterligare?


Comments

Lite lagom aj — 2 Comments

  1. Tyvärr så är det väl så att Mulle blir halt nån gång varje sommar, det känns som det varit så iaf 2009 och 2008 om jag inte missminner mig? Pussa mullenosen från mig och säg åt honom att krya på sig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *