Ferieäventyr

Den här helgen har Mulle och matte varit på äventyr!

Vi var högtidligen inbjudna på ferie, en sorts spansk fest med portugisiska inslag, hemma hos Johanna i Kungälv. Vi packade ihop oss på lördag förmiddag och åkte iväg västerut ungefär tio mil (matte glömde bara tandborsten, havren och vägbeskrivningen, men vadå då?) för fest, WE-tävling och övernattning på bohuskusten, med träning och uteritt dagen efter.

Vi var först på plats och Mullehästen blev installerad i en lånelägenhet i stallet och tillbörligen mutad med mat för att hålla sig på plats och inte försöka klättra in i grannlägenheten eller äta på väggarna. Det gick relativt bra, Mullehästen höll sig i skinnet och såg lagom snäll och trevlig ut när de andra gästerna droppade in och hälsade på honom. Han är trots allt förskräckligt söt.

Därefter var det lunchdags för matte och häst på separata håll. Mer spanskt för somliga än för andra, men Mulle hade en nyimporterad spanjor att snacka med i stallet, så han fick lite spanska influenser han med.

Efter lunchen var det dags för WE-tävling. Vanligtvis kan ju inte Mulle tävla WE, eftersom hans betsling inte är godkänd, men idag var det en helt annan typ av tävling. Det var både erfarna ekipage, totala nybörjare, erfarna ryttare på oerfarna hästar och vice versa, en underbar, helt salig blandning av folk och fä som gav sig an WE-banan.

Mullehästen kändes mycket piggare och gladare än dagen innan, han skuttade framåt bland de andra på gräsbanan (efter att först ha ifrågasatt om det verkligen stämmer att man ska springa på maten) och vi kunde rida fram och nosa på hindren i förväg. Vi startade som nummer två i gänget. Till allas stora förvåning klarade vi av i princip alla hinder egentligen utan nåt problem alls. I tunnorna fick vi ett travinslag och i dubbelslalomen bröt Mulle ihop efter tre fjärdedelar och krälade vidare i slö trav (vi var visst inte gång för rallysvängar i galopp). Ett litet tramp med sista hoven på bommen i sidepassen blev det också, men sammanlagt gjorde Mullehästen en fantastisk prestation, och matte kände sig inte det minsta so en gräsklippare i ett badhus. Resultatet blev att Mullehästen var bäst av alla och gick ut som segrare! Visserligen fick han dela förstaplatsen med Violino, men eftersom Vio tävlar nationell svårklass så tycker vi faktiskt att Mullehästen presterade lite extra mycket bättre, faktiskt.

Efter Mullehästens segerritt fick han ställa upp som klok häst åt en ridsugen som knappt testat förut. Tillsammans lyckades de båda (med matte på släp) klara alla hinder på banan i skritt och knipa en Clear Round!

Och när man klarat av en nybörjare, då kan man ju ge sig på nästa, eller?

[foto; Linda E.]

Finns det någon enda häst i världen som är snällare, klokare och mer perfekt än en äkta Mullehäst?

Efter ridtävlingen var det en väldigt trevlig middag med grill och synnerligen märklig spansk musik. Av någon anledning kom undertecknad inte i säng förrän halv fyra. Hur det nu gick till egentligen.

Dagen efter skulle vi rida till havet och därefter träna för Johanna, men när matte kom till stallet och fodrade på morgonen hade Mullehästen ett lyktstolpsben på ena fram. Hur han har fått det vet ingen, antingen tog han i för hårt på WE-banan och sträckte sig eller något, eller så hade han benskydden på sig för länge vilket korkade matte vet att han inte tål. Eller så hade han sparkat i väggen eller något.

Hursomhelst visade han ingen hälta när matte sprang och Johanna kollade, han var mer intresserad av att springa vidare längs vägen, så vi vågade oss på en skrittur ut mot havet i ösregnet (är man vid ett hav måste man titta på det, speciellt om det är ungefär 500 meter bort). Mullehästen var pigg och glad och knatade på som inget, förutom en mindre incident när någon hade hängt upp en trehjuling på en stolpe vid vägen (honestly, vem reagerar inte på en trehjuling upphängd på en pinne hur som helst?). Efter turen såg benet lite bättre ut, men vi ville inte utmana något, utan valde att nöja oss med den turen.

Efter en timme i stallet var benet tjockt igen, så vi packade ihop oss i regnet och åkte hemåt igen, fullt nöjda med en underbar gårdag. När vi kom fram hemma var benet mycket bättre, åka transport på skakig grusväg var tydligen rätt medicin.

På grund av innevarande regnstorm så fick Mullehästen och de andra hästarna sova inne. För första gången fick han träffa sin stora bruna granne till vänster som har varit på bete till igår. Mulle blev alldeles till sig och slickade grannens nos genom gallret, sen var han tvungen att springa till grannen på höger sida och slicka hans nos också (han var roligare, han slickade tillbaks). Lyckan är total, att ha en granne på var sida verkar inte bekomma honom det minsta. Skönt för det var vi lite oroliga för, så har han aldrig haft det förut!

Matte får gå upp pisstidigt imorgon och åka till stallet före jobbet och klämma på benet, verkar det ok får han gå ut med de andra, annars får han hålla sig i mindre hage. Han får på sig till tisdag eftermiddag, är det inte bra då så får vi försöka kolla upp det på något vis, men eftersom han inte haltar så känner vi att det är ganska lugnt. Det har hänt mycket den senaste tiden, så Mullehästen får en veckas skrittvila oavsett för att smälta intryck och laga sitt ben, så vi inte rider på nåt halvdumt i onödan.

Detta innebär också att vi ställer in distanstävlingen den 7 augusti, det känns inte roligt att behöva pressa fram en kondition om vi inte är 100% säkra på att Mullehästen mår bra. Han är trots allt viktigast!

Och segrare i Glöskärs Ferie 2010!


Comments

Ferieäventyr — 7 Comments

  1. Grattis igen Helena….å det e klart att ni var bättre ä den delade ettan som nästan e proffs….*ler*.
    Härligt att Mulle verkar trivas som en kung sitt nya stall….

  2. Nästa gång får du lova att meddela när du närmar dig kusten! Men stort grattis till segern! Gissa vem som antagligen tar Mulles gamla lägenhet om inte Mini-Me : )

    • Jag hörde detta! Bara att gratulera, det är den bästa lägenheten =)

      Jag kommer till kusten den 7-8 aug och även 13-14 aug, som det ser ut just nu. Men utan häst. Han får vara hemma och lappa ihop sin fot. Kom och titta på tävlingen i Kungälv den 14e!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *