Våra vackra vägar

Mullehästen var såhär trött när matte kom ut i hagen:

Vi valde att ta en mystur ut i skogen alldeles ensamma för att titta på våra gamla ridvägar. Det drar ihop sig mer och mer till flytt, vilket blir väldigt påtagligt när man rider en väg man har fluffat runt på i 15-20 år och plötsligt tänker att jaha, det här kanske är sista gången. Väldigt märkligt.

Mullehästen, å andra sidan, hade inga som helst nostalgiska tankeövningar, han vaknade bryskt ur sin sommardvala när han fick syn på kossorna i hagen, och ägnade resten av turen åt att ta sig fram i en salig blandning av tölt och något som bäst definieras som “kontrollerat sken”. Vi hade många fina flänggalopper och gjorde svanhopp över alla stockarna. Vi var även nere och kollade på vår fina sjö en sväng, men vi vågade inte gå i idag. Det blåste, och vågor kan faktiskt bitas. Istället var det Mullefötter överallt i alla riktningar på stranden en stund innan vi vågade stå still i gräset och titta på båtarna en bit ut.

“Får jag galoppera nu? Får jag det?”

“Segelbåt!”

“Vad gör du däruppe egentligen?”

Krokodilbron, säkrast överkommen i så hög hastighet som möjligt

När vi kom tillbaka till stallet var Mullehästen inte ett dugg avrastad, utan tvärt om ännu mer uppe i varv. Vi kompletterade skogsturen med 20 minuters galoppjobb i paddocken (vi hade hoppläderna på). Det gick riktigt bra, men det flåsas väldigt mycket från ekipagets samtliga inblandade. Vi får jobba på flåset om vi ska kunna starta distans om typ sex veckor…

I galoppjobbet ingick massor av byten, volter, tempoväxlingar, förvända galopper och övergångar. Mullehästen var svettig och glad, och blev riktigt mjuk och fin när han sprattlat av sig det värsta. Han har grundligen missförstått det där med beteströtthet i år. Det är bara att hoppas att livsglädjen håller i sig!


Comments

Våra vackra vägar — 6 Comments

  1. …kunde inte skrivit det bättre själv..jättekul, er blogg ska vi följa!!! Glad sommar önska Gunilla och Zetor(med samma pappa, magomfång och tankesätt :=) )

  2. Vid vår strandritt i våras berättade Amelia att vågor från höger är farligare än vågor från vänster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *