Skärpning

Det var en ofantligt trött Mullehäst som kom in från hagen imorse. Matte lovade honom en tupplur före ridningen och han somnade genast. Dessvärre blev vi tvugna att omprioritera tiden lite, så han fick en powernap på tio minuter. Om någon undrar ifall det var okej med Mullehästen så kan vi tryggt meddela att svaret är nej. Ibland kan han verkligen svära högt.

“Jaha, jobba. Men jag sooov ju…”

Efter på tok för mycket slarvande hela veckan skärpte vi oss idag och körde dressyr “på riktigt” i ridhuset. Det var på tok för längesen. Mullehästen var dessutom fortfarande gräsbakis och gubbflåsig. Men han ska ändå får ett starkt A for effort, han försökte iallafall, även om det bara var presentabelt bitvis.

Vi kan också konstatera att matte egentligen inte kommit tillbaka i form sen digerdöden i mitten av maj (let’s blame it all on Gävle). Träningsvärk deluxe i magmusklerna. Och totalt anskrämlig sits mellan varven.

Men, all things considered, det som gick bra gick riktigt bra. Vi fick till ett par fantastiskt läckra förvända fattningar på volten, något byte blev trevligt, ett par skänkelvikningar blev lyckade och galoppen på rakt spår gick att korrigera väldigt bra. Man kan inte vara annat än nöjd.

[Foto: Ylva B.]

Förresten verkar det som att magen börjar spänna av lite, Mullehästen har gått ner lite i rondören och kan nästan gå som en normal häst. Eller vad tycker ni?


Comments

Skärpning — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *