Hoppet lever

I den allmänna flyttkartongsförvirringen har matte lånat hem en rar upplänning som lovat att hjälpa till att typ städa mattes källarförråd. Lifesaver, really. Även en grövre sortering av Mullehästens miljarder prylar kan vara behändigt…

Inatt var Mullehästen ute och käkade. Resultatet av den övningen var en sko mindre, typ åtta centimeter mer i diameter samt en bedrövligt smutsig häst. Han fick stå inne några timmar och sova, sen var han som ny. Förutom tjock och smutsig. Men ändå.

Matte har ju inte ridit på några dagar, i ren matthet, men idag fick Mullehästen bekänna färg igen, då det kom lite nya, friska krafter norrifrån. Han huffade och puffade som ett helt kompani, men tackade inte nej till det lilla hindret som matte ställt upp i ridhuset, även om Ylva fick ta ganska många skrittpauser på grund av astmatiskt huffig odåga, vars kondition är totalt söderöver. Men hoppa var roligt! Det är alldeles för längesen senast (om man bortser från berbackahoppningen förra veckan).

Vi fick hålla oss i ridhuset på grund av den tappade skon (hovis kommer på tisdag), men det var inga problem när Mullehästen fått känna på underlaget ett par varv. Då var det plattan i mattan, blandade gångarter och i vanlig trygg stil en halvmeter ovanför hindret. Det är ju trots allt roligare så!

Kolla magen… på hästen.

Imorgon ska matte ta sig i kragen och rida själv, fastän det blir i ridhuset. Det är visst inte bara Mullehästen som har gått på bete, matte har tydligen också någon typ av sommarvila.


Comments

Hoppet lever — No Comments

  1. Hahaha vad sött att magen faktiskt syns! Så slipper vi känna oss så feta och utmobbade vi här i Sala.
    Ni har ju alltid så slimmade trimmade bilder på Mullemannen annars 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *