Nattuggla

Inatt blir första natten som Mullehästen sover ute. Han visste redan att det var på gång när matte kom vid sextiden, eftersom han, inte helt graciöst, försökte klättra ur lägenheten för att komma ut igen. Han fick tre timmars vila inne under eftermiddagen, något som han själv ansåg skäligen onödigt. Antagligen kommer han säga annorlunda imorgon. Vi misstänker stenhårt att Mullehästen kommer uggla runt i gräset hela natten och vägra sova det minsta. Om en häst har fysiskt möjligheter att spricka så misstänker vi att vi kan presentera ett sånt fall imorgon förmiddag.

Idag har matte skrivit kontraktet på Mullehästens nya lägenhet i småstaden. Det kommer bli helt fantastiskt, det enda problemet vi kan se hittills är att hagarna är av en storlek som kommer göra att Mullehästen drabbas av kenofobi och tror att vi har glömt honom ute i naturen. Han vänjer sig nog.

När flytten blir av vet vi inte riktigt än, men vi siktar på mitten av juli. Det är ruskigt snart, och matte själv flyttar ännu tidigare och borde säkerligen lägga mer tid på att packa lådor och mindre tid på att blogga, men är inte allt prioriteringar, egentligen?

Tråkig nyhet; mattes dator har drabbats av någon typ av motorisk åkomma och är på datorsjukhuset över midsommar för omvårdnad och djupa psykologiska samtal. Istället har vi grävt fram reservdatorn, som har begränsade bildmöjligheter, men å andra sidan ett gediget bildarkiv.

Behold, Mullehästen vid betessläppet 2007 (för er som inte minns, det var åtta grader ute. Därav pyjamasen i juni):

Mulle och den orangea hopphästen, hans sanna och riktiga vän i världen (iallafall ett tag. För några år sen. Typ så.)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *