Grönt

Igår var det egentligen meningen att Mulle och matte skulle ut på långtur med Bockponnyn och hennes matte, men efter en mindre härdsmälta på grund av blandade brister av ork och tid så blev långturen nerbantad till en fyrtiofemminuters skrittur ut i det gröna.

Världen är verkligen väldigt grön just nu. Grönt är trevligt, det blir väldigt mysigt. Mullehästen var glad och avspänd och traskade nöjt på långa tyglar och matte satt barbacka med gympadojor och behövde inte fundera nämnvärt över vad Mullehästen hade för sig. Förutom när han karatesparkade efter en fluga med ena frambenet, men vad är väl en barbackatur i skogen utan att matte håller på att åka av.

Mulle tycker också att det här med grönt är oerhört trevligt. Eftersom det snart är sommar är det dags att vänja Mullemagen vid gräs. Det brukar gå hyfsat bra (ta i trä), han har plåtmage på det sättet. Han blir bara tjock(are). Förra året vägde han 600 kg på sommaren, en nätt uppgång på ca 70 kg. I år väger han 550 going in, vi får väl se om vi får läge att väga honom någon gång under sommaren. Inte hälsosamt alls, och då ska man ändå betänka att betet inte är nåt bete alls egentligen, utan mer underhållning av grästyp.

Men själva invänjningen går bra. Ibland får han plocka själv och ibland orkar inte matte med att vänta på hans plockande utan kör själv med häcksax typ motsvarande mängd. Mulle tycker det är fantastiskt att få det klippt och klart, även om han inhalerar snarare än äter upp det.

För vad vore livet utan gräs?


Comments

Grönt — 2 Comments

  1. Det är så grönt och fräscht så jag blir tillomed själv sugen…

    Förresten är säkert de där 70 kg säkert bara vatten och gaser, jag tror mulle håller med mig om det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *