Bombus

Lördagar är tydligen våra nya hoppdagar. Idag körde vi lightvarianten med lite bom/markarbete. Vi började i ridhuset där vi hade en övning på en åttvolt med hinder längs med medellinjen vid A, C och X, så vi kunde välja att byta varv eller fortsätta på volten. Mullehästen var först lite trögstartad och backade av väldigt mycket, men när han fått galoppera igång kroppen ett par varv övergick han istället i lycklig hysteri, och zoomade runt på volterna i såpass mycket flygande fläng som ridhuset tillåter. Att hoppa hindren glömde han titt som tätt, så de välte både hit och dit. Den svartvita bockponnyn var också med, men uppförde sig minsann ljusår bättre än somliga.

Halvvägs in i passet blev vi utkastade av ridskolan (som inte kunde bestämma sig för om de ville vara ute eller inne), och fick gå ut i paddocken istället. Med hjälp av ett par av de rara fjortisarna fick vi snabbt upp en liknande övning ute, plus att Mulle fick ett litet räcke att skutta över (litet. Det var 85. Vi har fått en helt jävla rubbad inställning till höjder.).

Ute var Mullehästen riktigt civiliserad, om än något omöjlig att svänga i vissa lägen (man kan inte få allt). Mot slutet var han dock rejält trött, men så går det om man ägnar hela uppvärmningen åt att lyckligt skena runt som en tok. Ibland slarvade han ute med, men skärpte sig betydligt jämfört med inomhus. På räcket fick Mullehästen ganska lite instruktioner, utan fick i uppgift att själv ta sig över när det passade. Det var ganska intressant, för han passade på att testa lite olika tekniker, och verkar ha kommit på så smått att man inte måste hoppa ihjäl sig på varje språng (eller så är det som en god vän uttryckte det; “Ni har väl börjat hoppa så höga hinder att han inte KAN hoppa en meter ovanför längre!”)

Någon stilhoppning kommer vi aldrig att vinna, men vi har inga ambitioner att ställa upp i nån heller. En glad häst som gillar att ta tag i uppgiften är allt vi behöver!

“Alltså, vadå, ska jag HOPPA över det där lilla fula?”

“Det här var bättre!”

[foto; Nellie B.]

Dagens citat:
Nybörjarbarn: “Oooh.. är det din egen häst?”
Matte: “Ja, det är min häst.”
Nybörjarbarn: “Är det en C-ponny?”
Matte: “Nej, han är stor häst”
Nybörjarbarn (med medlidande och tröst i rösten): “Vad synd. Men du, han ser ändå ut som en C-ponny!”

Tack?


Comments

Bombus — No Comments

 1. Tur att den svartvita bockponnyn uppförde sig fint idag, med tanke på hur löst matten satt. Vilket verkligen bara var mattens fel… 😛

  Citatet är nog det bästa citatet hittills, tror jag. Mullot hade nog gärna varit C-ponny, tror du inte?

  • Det var inte min idé att ni skulle hoppa i dressyrsadel ju :mrgreen:

   Han tror garanterat att han är en. Utom när han ska sitta i knät, då är han en falabella.

   • Ehum, du menar att barbacka hade varit bättre kanske? Det hade garanterat blivit roligare för åskådarna i alla fall 😛

 2. Precis, klappar om STACKARS Helena som har en stor häst och inte en C-ponny 😉

  Bästa minen på det gula sockerbitshindret… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *