Splaff

Det regnade nåt monstruöst på mattes arbetsplats idag, så på vägen hem inhandlades ett lämpligt galonskydd för sadeln, så vi kan rida ute utan att behöva smörja efteråt. Väl hemma hade det naturligtvis slutat regna, bara därför. Så vi red utan galonskydd.

En kvart in i ridpasset började det regna igen. Såklart. Inget litet fint duggregn heller, utan såntdär jätteregn som säger “splaff” när det träffar marken. Så matte fick smörja sadel iallafall. Och kandar. Och för all del stövlarna. Inte för att det inte behövdes ändå… Mulle roade sig dessutom i förra veckan med att knö in mattes skänkel i paddockstaketet när vi hade lite olika åsikter om i vilken riktning vi skulle. Stövlar uppskattar inte sånt, kan vi meddela.

Ridningen gick helt okej idag, Mullehästen var lite överambitiös och slog sig fri lite för mycket när vi övade halter “Vadå stå still? Stå still SUGER!”. Men han var väldigt lyhörd och fin, speciellt i bytena. Det är trevligt. Finliret är det väl lite sisådär med när matte envisas med att vara borta hela tiden, men man får ta det för vad det är. Så länge Mulle och matte rör sig i ungefär samma riktning ungefär samtidigt så är vi klart nöjda. Dessutom i regn, Mullehästen har aldrig varit något större fan av regn.

Imorgon ska vi ha bomövningar ihop med den svartvita bockponnyn. Det kan bli spännande på många vis!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *