Studiebesök

Som tidigare nämts så är allt detta Gävlefarande även en intressant chans att göra studiebesök i hur människor utan häst spenderar sin tid. Efter att högljutt ifrågasatt saken på jobbet fick vi svaren att antingen har man barn och då har man tydligen inte tid med någonting, eller så går man på gym.

Eftersom matte inte är speciellt intesserad av att skaffa temporära gävlebarn så återstod då det där med gymmet. I hotellets källare hittade vi ett lämpligt att pröva på. Dessutom var det ingen annan där, vilket ju är fullkomligt idealiskt när man är lika hemma på ett löpband som Mullehästen är på Nobelfesten. Övriga träningsredskap var testade förut i andra sammanhang, och således inte lika intressanta.

Kortfattad sammanfattning; om du för första gången springer på ett löpband, gör det inte på full spruta i en timme “för att se vad som händer”. Det kan hända att det är seriöst svårt att gå efteråt.

Vi kan också konstatera att halvvägs igenom de sammanlagda Gävlevistelserna har vi fortfarande inte tröttnat på skämt av typen “Det är för gävligt!”

Ha.

Ha.

Förresten är det coolt med löpband som tar pulsen på en och skäller om man springer för fort eller för långsamt. Eller smyghöjer lutningen så man plötsligt håller på att klättra upp för ett jävla (gävla) berg. Väldigt Mullehästsneaky, han gillar också smygökningar.

Betyg på upplevelsen gym; 3 av 5 mullehästar. Hade det inte funnits tv som kunde roa en under tiden hade det fått en tvåa, springa på samma ställe är faktiskt evinnerligt tråkigt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *