Veckans Gävlerapport

För det första; VAD är det som gör att kostymnissar på flygplanet vägrar stänga ner sin dator? Flygkaptenen säger i högtalaren att all elektronisk utrustning måste stängas av, då drabbas minst var fjärde kostymnisse av Alfons Åberg-syndromet (“Jag ska bara”), och fortsätter att paniskt knappa på laptopen trots att den allt mer irriterade flygvärdinnan för trettiofjärde gången ber kostymnissen att stänga av.

Och när de väl stänger av så stänger de inte alls av, de bara viker ihop sin dator tills det är ok med elektronisk utrustning igen. Twits.

Vi har bytt hotell den här gången. Och inte åt det bra hållet. Oss emellan, om ni någonsin hamnar i Gävle, håll er ifrån Scandic Väst. Inte minst för att rummets tjock-tv (och övriga inredning) var ny ungefär när matte var det. Rummet luktar dessutom gammal fot. Men maten är bra. På kvällen, mind, frukostbuffén var rätt skral. På Clarion fanns det plättar och Ahlgrens Bilar man kunde ha i yoghurten. Sånt är roligare, även om man inte äter just Ahlgrens Bilar till frukost. Här får man ingen choklad på rummet heller. U-land.

Veckans hyrbil är en automatväxlad, dieseldriven S60. Matte, som vanligtvis kör runt ien S40, tyckte väl inte att det skulle vara nåt. Men ack. Den är ungefär som resultatet av om en traktor parat sig med ett slagskepp.

Varför tycker folk att automatväxlade bilar är bättre? Det är ju som att tycka att en gammal ridskolehäst är bättre, vad man än gör så händer ingenting. Tacka vet jag Mullehästar som man kan spinna loss på ettans växel innan man släpper iväg på fyran. Men det är väl som med allt, det är först när man testar det riktigt eländiga som man uppskattar sin egen lilla bil. Och när matte säger att S60:n är ett slagskepp, betänk då att matte lärde sig köra (och fickparkera) i en Saab 9000. I do have fair references.

Idag har vi varit på Gävles Handelsträdgård. Det var faktiskt riktigt fint. Blommor och sånt, som det ofta ärpå handelsträdgårdar. Och lunch, som det oftast inte är på handelsträdgårdar, iallafall inte de jag har varit på.

Vi har varit på sightseeing på ÖB också. Det var som ÖB på alla andra ställen.

Efter jobbet blev matte utlockad på promenad av en kollega som lovade att gå förbi ett stall på vägen. Det var faktiskt riktigt skönt att komma ut lite. Elvatusen steg på en dag då man mest suttit på kontor, det är ganska bra jobbat ändå. En dryg timme i rask takt. Och ja, vi hittade hästar. Det innebär att vi kan sammanfatta den totala zoologiska sammansättningen i Gävle till tre hästar, två retrievers, en kanin, två gråsparvar, fyra myror och en spindel. Det tar sig. Tror jag.

Nu är klockan nästan nio. Då får man sova. Det är hippt att vara på tjänsteresa.


Comments

Veckans Gävlerapport — No Comments

 1. Ja du har inte kört min bil det hör ju jag det hihi
  Volvo … pha … nä det ska vara BMW och det ska vara automatväxel. Jag lovar att det händer något när man trycker på gasen 😀
  Ha en bra vecka i Gävle!

  • Jamen det enda som händer är ju att det går fortare… where’s the FUN? Jag har kört Mercedes med automatväxel, motormässigt var det bra tryck i den med… men ändå,d et är tråkigt. Man blir ju helt inert som bilförare, min vänsterfot tror inte att jag tycker om den längre!

   Tack!

 2. Jag lärde mig köra bil i en Opel Admiral av årsmodell -68. Rattväxel och en rak 6:a i motorn – året var 1981 :-). Här kan man komma och snacka om slagskepp som spann som en katt ;-). Tycker fortfarande att småbilar är otäcka små skokartonger med motor *fniss*. Nuvarande bil är Volvo 945:a – lagom stor 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *