Sol och vår?

Idag skulle vi då samla ihop oss för lite seriös dressyr. Det var bara en vecka sen senast (hur lyckas vi?). Dock verkar dressyr-en-gång-i-veckan vara ett vinnande koncept, för Mullehästen var glad, pigg och formbar som en stor, luddig mjukglass.

För att göra det hela lite mer spännande befann vi oss i paddocken. Då ridskolan just nu har någon typ av dressyrprov för sina elever så är det ett tiotal våryra lektionshästar som virvlar runt ute medan en rider program i ridhuset. Vi hade alltså sällskap, kan man säga. En våryr Mullehäst har inte mycket att komma med i det sällskapet. Dessutom var det varierande kontroll och kunskap om generella ridbaneregler, så vi fick helt klart öva på att lyfta blicken i samtliga riktningar för att inte få en galen ponny i baken vid något obevakat ögonblick. Säkert nyttigt.

För at krydda det hela så var det lite blåsigt. Och då menar vi inte blåsigt av typen “mild sydvästlig bris”, utan blåsigt av typen “stormbyar med orkanstyrka som blåser omkring halva paddockunderlaget”. Ni vet sådär mysigt så man känner hur det gnisslar om tänderna när man stänger munnen. Gott. Matte har ännu i skrivande stund paddocksand i öronen, trots grundlig dusch.

Svartvita bockponnyns matte förbarmade sig över matte som ylade om bristande mängder dressyrbilder (vi har ju säkert bara några få hundra!) och tog lite kort på oss trots att hon höll på att blåsa bort. Hedervärt!

Här är den traven som vi en vacker dag hoppas blir passage:

Här är traven som vi en vacker dag hoppas kan bli en piaff:

Här har vi någon sorts galopp av vänstertyp:

[foton; Maja J.]

Tror att det är första vettiga dressyrbilderna i nya sadeln, för övrigt. We like it.

Fjortisen som nu avancerat i rang och blivit någon typ av medryttare ska skolas in på kandarridning, eftersom det är det som är vettigaste sättet att rida Mullehästen (plus att ungen börjar bli fasligt stadig i sin ridning!). När vi hittade henne i paddocken nyss avstigen från ett ridskolejehu så passade vi på att trimma henne lite. Mullehästen blev lätt perplex och sen sur, i hans värld ska fjortisar inte komma åt att rida honom ordentligt. Men duktigt ridet och han sprang rätt glamoröst ändå!

[foto; matte]

Imorgon vet vi inte vad vi hittar på. Men vi borde antagligen dressyra lite med tanke på att vi har mastodontträning på söndag. Kanske kombinerar vi det med en liten trevlig uteritt om vädret är fint.


Comments

Sol och vår? — No Comments

  1. Så otroligt tjusiga ni är! Jag är klart impad (och otroligt rid- och hästamstinent). Sadeln ser väldans bekväm ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *