Tut i trafiken!

Idag visade Mullehästen inga som helst symptom på ojämnhet eller stelhet i knäna. Han ville snarare bocka längst ut i grimskaftet och preja matte när vi sprang (vadå, handlar det inte om att komma först?). Men för att ta det säkra före det osäkra så tog vi en promenad ut i skogen istället för någon seriös motion. Mulle tyckte det var trevligt och lagom för en regnig onsdag.

Han lekte även tibetansk spårhäst som jagade viktiga ledtrådar inför lösningen på meningen med livet.

Oklart om han kom på den. Han delade iaf inte med sig.

Mulles stall ligger precis intill en stor herrgård från 1700-talet. Upp till nämnda herrgård går en liten allé i en mindre backe. För att komma till allén är det en stor, fin 70-väg. Det är alltså ett optimalt ställe att öva vänstersväng på landsväg, speciellt som det ligger en busshållplats precis före vänstersvängen (ni vet den där regeln man får lära sig på körskolan, har man någon bakom sig ska man köra in på busshållplatsen och vänta så man inte stör trafiken. Ännu en regel som kvalificerar sig till “saker man omedelbart förtränger så fort man får körkort”.).

Så fantastiska förutsättningar att öva vänstersväng på landsväg gör naturligtvis att varenda körskola väster om Vänern attraheras dit likt mullehästar till en sockerbit. De stackars körskoleeleverna övar sin vänstersväng, och får därefter en hel rad möjligheter till ytterligare utbildning i hur man klarar sig i trafiken. Många körlärare är glada i att öva start i backe, de får åka ner och parkera på stallplan, de får vända uppe vid herrgården, med mera. Inte helt sällan kan vi dessutom erbjuda möte med hästtransport där två bilar inte får plats på bredden, extra halkbanekörning på isbelagd stallplan, lastning av hysterisk häst ovanför backen (om det är halt ute), möte med ridande ekipage och så vidare. Dessutom omgivet av massa hästmänniskor i bil, kanske den grupp i världen som har absolut minst respekt för generella trafikregler.

Idag var det dock lugnt. Det var uppehåll i regnet, knappt nån vidare trafik, väglaget är utmärkt. Mulle och matte spatserade upp mot herrgården på den lilla promenaden. En ensam körskolebil kommer åkande upp längs allén. Uppenbarligen var det en väldigt nervös körskoleelev, eftersom han, vid åsynen av den lungt spatserande Mullehästen, fick vad som verkade vara total panik, slängde sig på bromsen så den stackars människan i passagerarsätet höll på att bli av med framtänderna mot instrumentpanelen. Därefter gjorde han en konstpaus under vilken han troligen funderade på vad i helvete körkortsboken säger om hästar. Slutligen kom han på det enda rätta att göra, tar ett djupt andetag och hänger sig på TUTAN!

VAIHELVETE! ylade Mullehästen och hoppade iväg från den ilsket brölande blå plåthögen som han aldrig gjort något ont mot. Sen lugnade han snabbt ner sig och blängde mot bilen med ett ilsket “fnork!” (läs: “jävla skitunge att skrämma en hederlig gammal farbror som är ute på en stilla promenad före lunch!”).

Bilen körde sakta förbi Mullehästen och matte vände sig om och kollade baksidan på bilen. Där satt ingen “Övningskör”-skylt. Stackaren gjorde alltså denna kapitalfadäs under sin uppkörning.

Grattis, jubileumspucko, du bokade just en uppkörning till.


Comments

Tut i trafiken! — 16 Comments

 1. Du är bara för underbar!!
  Har du inte funderat på att skriva, typ barnböcker.
  Dom skulle absolut slå.
  Jag skulle köpa dom, fast mina barn är stora (bara för att det är så skön läsning)

  Keep it up!

  • Tack för de fina orden! 🙂

   Det där med barnböcker har nämnts förut, vill jag minnas. Kanske, någon gång. Jag är just inte så insatt i det här med barn, jag tycker de verkar lite farliga.

  • Lite så va? Tur det var snälla Mullehästen som råkade ut för det och inte till exempel Åsas stora bruna (då hade vi fått ta ner Åsa med lyftkran från herrgårdstaket).

   Akut uppkörningsafasi?

 2. Fan vad du är ROLIG!! Även min käre make (som jag tvingade att läsa detta ofantligt roliga inlägg) tyckte att det var jättekul! Sonen håller på att ta körkort, kanske skall tvinga honom att läsa detta också!
  Kram, Kryddis

  • Tack, vad söt du (ni?) är!
   Om inte annat kan du ju upplysa sonen om vad som generellt sett händer om man tutar på en häst på uppkörningen. Kan vara bra att veta, liksom…

 3. Men herregud! Du har just förgyllt min dag.
  Skrattade så att tårarna sprutade! Mina kära kollegor tittade väldigt konstigt på mig.

  Undra om den stackars lille eleven har fått sitt körkort nu eller om han har lyckats skrämma ihjäl någon annan.

 4. Det här med trafik var alltid en lite ångestframkallande situation när jag var medryttare till ett lite speciellt halvblod. Han hade stora problem när bilar saktade ner för att smyga sig förbi i snigelfart. Ingen panik från hans sida men däremot tappade han ibland humöret och försökte attackera bilarna. Lyckat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *