Vårmodet

Sju veckor sen sist och därmed dags för nya skor. Mullehästen var morgontrött och skitsur när hovis lyfte bakbenen, men lugnade ner sig när han fått sträcka på dem lite. Med tanke på hur matte känner sig så vore det inte ett dugg konstigt om även odågan dragit på sig lite träningsvärk i sina hindquarters. Så länge han är lika sur med båda bakbenen så bryr vi oss inte om det.

Vi konstaterar att årets vårmode är en lätt metallsko med enkel tåkappa och tunn grå sula i plast. Finns även i modell för bakfötter, även här med tunn grå sula. För att toppa looken kompletterar man med lite sandpapper och rundar av med en mjuk smörjning av hela foten med skokräm.

Nu har plattfoten således sulor på alla fyra fötterna, inför distansen 17 april, så vi inte råkar ut för samma sak som senast då Mulle trampade på en vass sten och hoppade runt på tre ben en stund. Bättre att kunna rida på utan att fundera på underlaget, speciellt som vi ska ännu längre den här gången.

Tänk om man kunde köpa skor åt sig själv för 1300 spänn varannan månad? I det läget hade vi kanske sluppit ha skor med hål i (matte, dvs, Mulle föredrar skor med hål i). Nu när Mulle är rikskändis på sin blogg borde han vara berättigad att få en häftig sponsor som kan ge honom coola saker, eller hur? Vi har alla planer på att hålla bloggen så annonsfri som möjligt, men om något företag vill ha produkter testade hade Mulle lätt ställt upp. Var det inte så Blondinbella blev känd? Mulle är ju tillochmed blond, gubevars.

Så om någon därute är marknadschef på.. eh.. Ifor Williams eller så, då KAN vi tänka oss att offra oss. Faktiskt. Så kapitalistiska är vi.

Eller så fortsätter vi harva runt i en knackig värmlandsvagn med kandar från Börjes. Det är ändå lite mer VI, om man säger. Vi har iallafall en fin sadel.


Comments

Vårmodet — No Comments

 1. Sulor har en enastående förmåga att få sömmarna att gå av… oj vad glad du blev nu…
  Fast Mullehästen är ju så liten och lätt så det går kanske bra ändå. Hehe.
  Kram, Kryddis

  • Mulle har alltid sulor på minst hälften av fötterna! =) Han är plattfot på framfötterna. Bakfötterna har han bara sulor när vi ska tävla distans, men senast missade vi det och fick ett stentramp, lyckligtvis utan stengalla…
   Än har inga söm gått av, såvitt jag vet! Hovisarna brukar snarare ha ett jävla göra med att få av skorna, det är skönt.

   Har aldrig hört om det förut, varför blir det så? Rör sig sulan under skon eller vad?

 2. Ja, det blir en friktion som gör att sömmarna gärna går av. Men det har så klart med vikten på hästen att göra också + rörelseschemat. Många hovslagare vill helst inte sko med sulor och det är ofta p g a detta problemet. Bando hade jättebra sulor med ett material som som var stötdämpande men det var lögn i helskotta att få sömmarna att hålla. Tyvärr.

  • Usch, det låter besvärligt. Speciellt som jag antar att det hade kunnat hjälpa Bando en del!

   Lyckligtvis har Mulle aldrig haft det problemet, får hoppas att han inte får det nu heller bara för att jag just råkade skriva aldrig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *